Eirik Junge Eliassen, som er redaktør for gatemagasinet Virkelig i Tromsø, la i dag ut en meget spesiell jobbannonse på sin facebookside:

- Vi søker en elendig latsabb av en døgenikt, gitt opp av NAV og alle systemer. Som kanskje tror at arbeid aldri vil være innen rekkevidde. Vi synes det er spennende.

Praksisplass i Tromsø, kanskje?

Virkelig/Ekko-organisasjonen søker stadig spesialfolk, for å bli en enda sterkere organisasjon innad og utad. Denne gangen handler det om spesialkompetanse på web og dertil hørende publiseringsplattformer. Vi er håpløst utdaterte, etter at vår skjønne webmaster fant det betimelig å bli videoprodusent. Vi elsket han og har sørget litt, og i sorgen har vi ikke erstattet han med en ny. Nå er tiden inne:

«Praksisplass i ordinær virksomhet» eller «kvalifiseringsprogram» via NAV tilgjengelig i Tromsø sentrum kan være tilgjengelig for deg. Nei, vi gir ikke opplæring i dette, dette må du lære oss. Samtidig som du revitaliserer og tenker ut en ny og enklere publiseringsplattform enn vi har i dag. På NAV vil de spørre deg om «fast jobb» er innen rekkevidde etter endt praksistid, og da skal du svare som oss: «Ingenting er umulig». Vi tar første spataket sammen.

I mellomtiden søker vi et menneske: Uansett farge, alder eller legning - med web-kompetanse. Vi foretrekker mennesker som har vært lei seg i mer enn 5 minutter sammenhengende. Gjerne har hatt et livshælvete og er på vei ut på andre siden. Vi synes at angst er en kjemperessurs og et fint utgangspunkt for jobb hos oss. Om du har vært deprimert og i kjelleren er det et kjempepluss, og om du har slitt med pillemisbruk eller knark tidligere er det ingen problem for oss. Vi kaller det erfaringskompetanse. Lang fengselsstraff er nyttig livserfaring. Det gjør deg til deg. Så unik som akkurat du er. Og det er kanskje akkurat deg vi søker. Det viktigste du kan vise oss er respekten for at andre også kan ha vanskelige dager, og tåler samarbeide i mot- og medgang. Vi driter i det som har vært, det er i morgen som teller.

Kanskje har du til og med en lidelse ingen kan se, og er litt sliten av å bli misforstått, kalt en forbanna døgenikt og latsabb av alle systemer er du ekstra velkommen, og har du droppa ut av skolen, og føler deg som en jævla taper, kan det være heldig for oss. Da kan det hende vi får benytte oss av din kompetanse. Lese- og skrivevansker er flott. Har du et handicap er ikke det noe problem, men vi har desverre ikke infrastuktur for rullestoler. Kan du ikke jobbe 100% på grunn av sykdom, liv eller annet, tilpasser vi det. No problem. Livet først – så jobb. Det viktigste er ikke at vi velger deg, men at du velger oss.

Web-kvinne eller mann, kontakt oss på mail eirik@virkelig.no. Drit i å fortelle hvor flink du er, det finner vi ut. Ikke stress med å legge ved papirer, CV eller annet unødvendig vas. Bare send en mail. Så snakkes vi. Sjekk først om du kvalifiserer for praksisplass eller kvalifiseringsprogram. (AAP eller lign.)

Om ikke. Plant et tre, og husk at du er spesiell og helt unik.

Vi gleder oss.Eirik Junge EliassenRedaktør, Virkelig/Ekko

God respons

Statusen har nådd over 3000 "likes" og nærmer seg 1500 "delinger".

iTromsø har ikke lykkes i å komme i kontakt med Eliassen, som skrev dette på Facebook tidligere i dag:

- Media: Takker for alle henvendelser på morrakvisten i dag, og beklager at jeg ikke rekker å svare på disse. I dag lar vi arbeid være arbeid og Virkelig-ansatte setter seg i en stor bil og reiser på Harry-tur til Finnland.

TV2 har likevel fått tak i Eliassen som melder om at mange aktuelle kandidater har tatt kontakt etter å ha lest annonsen.

- At så mange liker utlysningen er bare flott. Vi har gjort det flere ganger før og vil gjøre det igjen. Det er så mange kraftfulle og flotte folk der ute med masse kompetanse som er viktig for oss, sier han., sier Eliassen til TV2.no.