– Du har blitt butikksjef for Ikea i Tromsø, men hvordan begynte det hele?

– Jeg har jobbet i Ikea siden jeg var 20 år. Jeg flyttet til Trondheim fra Brumunddal i Hedmark for å ta fagbrev i laboratoriefag. Etter det skulle jeg begynte jeg på et forkurs for ingeniørutdanning, men gikk aldri ferdig. Jeg begynte på Ikea for å ha noe å gjøre ved siden av i et halvt år. Det er ni år siden nå, sier hun med en liten latter.

– Så du trivdes så godt at du ble værende?

– Ja, det finnes en jobb for alle på I og man får «utdanning» underveis. Jeg begynte på tekstilavdelingen og har gjort mye forskjellig innenfor både bad, soverom, hylle, oppbevaring og lampe. Innimellom dette har jeg også vært med i prosjekter med planlegging av varehus i Norge og utlandet. Min første «build up-jobb» var i 2008 i Turku i Finland. De siste fire årene har jeg vært salgsleder for avdelingen for soverom og garderobe på IKEA Leangen i Trondheim.

– Og så fikk du jobben som butikksjef i Tromsø?

– Ja, jeg fikk jobben i slutten av mars og siden har det gått slag i slag. Det er spennende både fordi Nord-Norge og Tromsø blir et nytt marked for Ikea, men også fordi dette er et konsept som aldri har vært prøvd i Norge tidligere. Der blir Tromsø unikt på kartet. Det er noe jeg aldri har vært borti før og det er det som gjør det så spennende. Det er viktig for meg å ha en utvikling og å kunne kjenne at man er litt utenfor komfortsonen, sier 29-åringen.

– Du reiser til Tromsø med enveisbillett på søndag. Hvordan blir det å flytte hit?

– Før jeg fikk denne jobben hadde jeg vært i Tromsø én gang for mange år siden. Det første jeg tenkte da jeg landet med flyet her i vinter var «fy fader for en fantastisk natur». Tromsø virker også som en veldig trendy by som jeg gleder meg til å etablere meg i. Jeg ser fram til å oppleve byen og ikke minst gå turer i fjellet.

– Hva får en IKEA-sjef tid til å gjøre utenom å være sjef?

– Det kan bli mye jobb i perioder, men det er viktig å ta seg litt fri. Man må finne en balanse, og når jeg har fri gjør jeg helt vanlige ungdomsting som jeg kaller det – som for eksempel trening og møte venner.

– Hva blir de største utfordringene for deg ved å flytte hit – ved siden av det som skjer på jobb?

– De største utfordringene er nok på jobb. Men det er klart at jeg reiser jo hit for meg selv – til en by hvor jeg ikke kjenner noen og ikke har et nettverk. Men jeg blir sjelden redd og prøver alltid å gjøre det beste ut av alt.

– Nå får du 17 ansatte som skal jobbe under deg. Hvordan er du som sjef?

– Det er en fantastisk gjeng som jeg gleder meg til å gjøre til IKEA-eksperter. Alle er lokale og ingen har jobbet i IKEA før. Som sjef er jeg tett på, men gir samtidig rom slik at andre også kan ta ansvar og dermed utvikle seg. Det å skape eller legge til rette for et godt arbeidsmiljø er også viktig for meg. Man skal stå opp om morgenen og glede seg til å komme på jobb fordi det er givende og artig. Det har vært en av mine motivasjonsfaktorer i alle årene jeg har vært i IKEA.

– Du har klatret gradene hos IKEA. Sikter du deg inn mot stillingen som varehussjef i Tromsø?

– Jeg har lyst å bli varehussjef en gang i fremtiden, men om det blir i 2019 eller i 2025 er det ingen som vet – og hvor det blir vet jeg heller ikke. Det som uansett er viktig for meg er utvikling og å ha noe å jobbe mot. Det blir spennende å skulle bygge opp noe fra bunnen av her i Tromsø. Å skulle starte opp noe nytt på denne måten blir nok den største utfordringen jeg har hatt så langt, sier hun.

Foto: Tom Benjaminsen