Ti år etter at daværende statsråd Jonas Gahr Støre (Ap) her i Tromsø lanserte nordområdesatningen, var han tilbake for å snakke om neste kapittel – denne gangen som partileder.

Anledningen var Aps nordområdeseminar og fremleggingen av en ny næringsstrategi for Svalbard og Gahr Støre lovde forsamlingen at Nord-Norge blir viktig for Ap videre også.

– Før ble kanskje Nord-Norge sett på som krisepakkenes sted. Det har endret seg helt. Nordområdene er det viktigste strategiske satsingsområdet for oss. Det mente vi forrige gang vi var i regjering, og skulle vi komme i posisjon igjen så er det bare å ta copy-paste på det utsagnet, sa Gahr Støre.

Energialderen

Ap-lederen fremhevet at energi blir viktig for Nord-Norge fremover.

– Jeg pleier å si at vi lever ikke i oljealderen, men energialderen. I vårt neste kapittel for nordområdene blir energi helt avgjørende. Oljen er på retur, gassen er ennå her og vi er på vei inn i sol, bølger og annen ny teknologi, sa Støre.

Viktig å vinne

Til iTromsø snakket Støre også om den lokale valgkampen i Tromsø. Han mener det er viktig for partiet å vinne tilbake Tromsø etter fire år med borgerlig styre.

– Ja, det er viktig. Og jeg har tro på det også. Kandidatene våre er skikkelige folk, men vi tar ingenting for gitt. Vi må kjempe for hver stemme, sier Støre.