Det var Nordre Aker Budstikke som først omtalte saken.

Hendelsen inntraff forrige lørdag da kirkevergen i Tromsø, Kristin Stang Meløe, var i Trondheim i anledning konfirmasjonen til sitt bonusbarn.

- Vi gikk over torget og plutselig kom det en mann løpende mot meg bakfra. Jeg så skyggen av ham i sidesynet, og i neste sekund røsket han tak i vesken min slik at jeg falt rett i bakken. Metallhengslene på vesken spratt av, og mannen løp av gårde, forteller Meløe til iTromsø.

Funnet i søppelbøtte

Før hun kom seg opp på beina hadde noen allerede ringt til politiet. De var raskt på stedet og Meløe ble med på politistasjonen.

- Så var det en som ringte mannen min og fortalte at han hadde funnet veska mi i en søppelbøtte. Han hadde sett at noen kastet den fra seg og mistenkte at den var stjålet.

Verken iphonen, nettbrettet eller kontantene var å finne i vesken, men raneren hadde latt kortene være igjen.

- Det var en kreativ mann som fant den. Han søkte meg opp og fant ut hvem jeg var gift med. Deretter kom han til politistasjonen og leverte veska til meg. Den har riktignok politiet beslaglagt, så den har jeg ennå ikke fått igjen, legger kirkevergen til.

Forskrekket

- Hva sa politiet i Trondheim til hendelsen?

- De tok det veldig alvorlig og ser på det som et ran. Jeg vet ikke om de karakteriserer det som overfall, selv om jeg falt rett i bakken, men et ran var det i hvert fall, forteller hun.

Selv opplevde hun hendelsen som svært ubehagelig.

- Jeg ble forskrekket, og man blir skvetten i etterkant. Man kan jo si at det er godt det gikk så bra som det gjorde.

- Vi slapp i det minste stresset med å sperre alle kortene mine. Det holder å måtte sperre abonnement og telefonnummer, legger hun til i en spøkefull tone.

- Verst for dem

Til tross for dramatikken under helgeturen, berømmer Meløe politiet og personene som var vitne til hendelsen.

- Jeg gikk sammen med mannen min over torget, men han løp litt i forveien fordi han ikke hadde regnjakke på seg. Han så ingenting og trodde først jeg hadde falt og forstuet ankelen, men det var flere som så hva som skjedde, og jeg har blitt godt ivaretatt i etterkant, sier hun.

Meløe har vært kirkeverge i Tromsø de siste åtte årene, og dermed øverste leder for alle kirkene i Tromsø hva gjelder kirkebygg, økonomi, gravplasser samt arbeidsgiveransvar for alle med unntak av prestene.

Hun synes det er synd at noen mennesker ødelegger livene sine ved å begå ran og andre lovbrudd.

- Det er jo egentlig verst for dem som tyr til slike handlinger. Jeg er bare glad for at det gikk godt, sier kirkevergen som i siste halvdel av september slutter i stillingen for å bli ny sokneprest i Nordberg menighet i Oslo.