Treningsgleden var stor da byens innbyggere kunne svinge seg til taktfaste toner under zumba-timen lørdag.

– Latinorytmene er litt rustne, men det kom seg etter hvert. Hannah hadde movsene inne litt mer enn meg, så jeg fulgte med på henne, sier Trond-Helge Nordli og smiler til sin åtte år gamle datter Hannah Martine Nordli.

Bootcamp

De var to av flere som hadde møtt opp for en aktivitetsdag ute i frisk luft lørdag.

– Det er en aktivitetsdag for store og små som SATS Elixia arrangerer. Både jeg og mammaen til Hannah trener der så da tok vi henne rett og slett med på trening i dag, sier Nordli.

– Etterpå skal vi også være med på boot camp med øvelser rundt omkring, litt som sirkeltrening. Det er jo hardt å være tromsøværing, så da må vi være sterke, legger han til i en spøkefull tone.

Les også: - Mange tenker på roa og sminke, og vi bare leker oss

Lav terskel

Personlig trener ved SATS, Alexander Forsberg, forteller treningssenteret ønsker å få så mange som mulig med seg ut på trening.

– Det er et gratis arrangement for alle. Vi prøver å dra ting litt ut av senteret for å vise at det er ting man kan gjøre som ikke avhenger av så mye utstyr. Alle skal være med og terskelen er lav. Man trenger ikke være toppidrettsutøver for å være med på en dag som dette, konstaterer han.

Les også: Mener regjeringen satser for lite på fysisk aktivitet

Folkefest

Tidligere har SATS Elixia hatt lignende arrangementer utenfor treningssenteret på Langnes, men i år valgte de å flytte det til Valhall stadion.

– Vi ønsker å gjøre det til et årlig event og til en folkefest – litt som Oslo Marathon hvor man klarer å samle mye folk på ett sted for å trene og ha det gøy. Vi har også fått låne en av årets russebiler som står for musikken og skaper god stemning, legger Forsberg til.