På tross av strålende sol utenfor, tok mange turen innom Nerstranda på lørdag for å få med seg årets første Fiinloppis.

Fiinloppis har vært arrangert to ganger i året siden 2011, men nytt av året var et eget platemarked der byens vinylinteresserte kunne selge sine godbiter. En med mange skjulte skatter i samlingen var Halvor Johannes Lie (36).

– Jeg har samlet plater i 15 år nå, men det er første gang jeg selger noen. Det går mest i afroamerikansk musikk for min del. Som for eksempel funk, soul, disko og hiphop, sier han og legger til at loppemarked er et godt tiltak for miljøet.

– Det er jo ikke så mange arenaer der man kan selge brukte ting i Tromsø. Jeg har selv kjøpt klær på Fretex i 20 år og synes dermed at dette er et supert tiltak.

– Lett diskriminerende

Selv om det utvilsomt var et overtall av kvinner på loppemarkedet, hadde også noen menn tatt turen innom.

– Det er litt lett diskriminerende for menn og ganske mange færre ting å finne. Men jeg ser like fullt etter skatter jeg også. Kanskje en kul genser, ei frisk T-skjorte eller en blomstret skjorte. Hvis det er en bra dag så finner jeg ei god LP-plate også, forteller Isak Furu Krogstad (23), og legger til at menn kanskje har litt vanskeligere for å selge tingene sine.

– Kanskje vi er litt gjerrigere på tingene våre eller at vi rett og slett bare hiver de når vi er lei, spøker han.

Hekta på kjoler

Komiker Trine Lise Olsen og felespiller Julie Alapnes Normann, var også til stede for å selge unna klær de ikke bruker lenger.

– Jeg samler på kjoler og er rett og slett helt hekta på kjoler. De jeg selger i dag passer jeg ikke lenger, og jeg har innsett at det kommer jeg ikke til å gjøre igjen. Jeg har gitt opp, forteller Olsen spøkefullt.

Selv om jentene var der for å selge, nølte de ikke med å kikke litt rundt selv på bodene til de rundt 30 selgerne.

– Jeg elsker brukte klær og gikk faktisk i minus på starten av dagen, sier Olsen og ler.

– God stemning

Med godt oppmøte og god stemning blant både selgere og kunder, hadde initiativtaker, Aggie Peterson, all grunn til å være fornøyd med dagen.

– Det har vært jevnt mye folk hele dagen, og det er veldig fint. Folk sier også at de synes det er trivelig og at det er litt internasjonal stemning over det hele. Alt i alt har det vært veldig god stemning hele dagen, sier hun.