– Vi er veldig fornøyde med at velgerne fortsatt har tillit til oss og at vi ser ut til å beholde vårt mandat, sier Senterpartiets førstekandidat Marlene Bråthen.

Bråthen var «seierherren» etter den oppslitende nominasjonsstriden i det lokale SP-laget sist vinter. Da klarte hun og makker Sandra Borch å få flertall for en helt annen valgliste enn den valgkomiteen hadde foreslått – og der de to sto på topp.

Utenfor kommunestyret

«Taperen» i striden var Ann Sissel Enoksen – som etter nominasjonsstriden tok med seg en rekke veteran-medlemmer og forlot partiet. Nå fronter hun den frittstående By- og Land-listen – som i iTromsø/NRKs meningsmåling får 0,7 prosentpoeng – og dermed står utenfor kommunestyret.

– Jeg ser målingen som en motivator. Den viser at vi har klart å få 0,7 prosents velgeroppslutning til tross for at vi ble etablert for bare noen måneder siden, sier Enoksen til iTromsø.

Hun tror at tallet vil bli høyere når valgkampen kommer i gang på alvor – og folk blir kjent med partiet og partiets program.

Oppslitende strid

Både Bråthen og Enoksen håper nå at den oppslitende striden rundt nominasjonen ikke skal forkludre valgkampen for de to partiene.

– Jeg løpet ikke etter Senterpartiet – eller noen andre partier heller – vi skal vise at vi har egne gode saker, sier Enoksen.

– Nå skal vi mobilisere og vise velgerne at vi har et godt program. Nå blir det ingen mere frihelger før valget, sier Bråthen.

UTE I KULDEN: Ann Sissel Enoksen og By og Land-lista er ikke inne i kommunestyret. Foto: Tor Farstad