Det har blitt lange dager og mange netter med arbeid for elevene ved Sommerlyst ungdomsskole for å få alt klart til kveldens show. I kveld ble produktet – Sommerlyst Ungdomsfestival – vist fram.

– Det har vært mye arbeid, men også mye gøy. Jeg er helt målløs, sier Hans Marius Mikkelsen, bookingsjef og en av festivalsjefene.

– Det føles dritbra akkurat nå. Vi har nettopp vært på en råbra konsert og vi koser oss, sier Kaisa Rundberg, en annen av festivalsjefene.

SE BILDESERIE: Se bilder fra ungdomsfestivalen!

Noe for alle

Festivalen ble arrangert for første gang i fjor og det er elevene ved Sommerlyst som står for planlegging og gjennomføring. Totalt skal det være omtrent 150 frivillige som bidrar til arbeidet.

– Vi er veldig fornøyde med oppmøtet som trosset været og kom. Fokuset når vi har booket artister har vært at festivalen skal gi noe til alle, så på scenen har vi alt fra pop til hardcore punk, forteller Mikkelsen.

I tillegg til lokalgruppene Resirkulert, Red Headed Sluts og Ondt blod, er Sondre Justad og Kaveh hentet inn.

– Det var kø her i starten, og det ble vi veldig glade for å se. Tromsø-folk stiller, noe som er kjempebra, sier Rundberg.

Imponerte publikum

Og det var tydelig at det var mange fornøyde publikummere.

– Høydepunktene på scenen må være Red Headed Sluts og Sondre Justad, men det er også utrolig gøy å se Ondt Blod, for eksempel, som gir 110 prosent uansett, forteller Sondre Brochmann Larsen og Synne Skogli Hauge.

Det at det er så variert musikk, faller særlig i smak hos dem.

– Det er veldig tøft at ungdommer får i stand en festival på egen hånd og det er spennende å se hva de har fått til, sier Kristian Eriksson Steigen.

De er veldig imponerte over hva Sommerlyst-elevene har fått til og synes ikke regnværet gjør noe i det hele tatt.

– Heller ikke TIL-kamp hindret dere i å komme på festivalen?

– Jeg er daling, så det gjør meg ingenting at det er TIL-kamp, sier Brochmann Larsen og ler.

LOT SEG IMPONERE: Sondre Brochmann Larsen, Synne Skogli Hauge og Kristian Eriksson Steigen er veldig imponerte over hva Sommerlyst-elevene har fått til på årets festival. Foto: DANIEL LILLEENG
LOT SEG IKKE STOPPE: Regnet satte ingen stopper for verken humør eller oppmøte. Blant publikum var Charlotte Tobiassen, Malin Bech, Lisa Gjerdrum, Julie Johansen, Vilde Matheussen og Ingrid Stagrum. Foto: DANIEL LILLEENG