Og 18-åringen fikk en pangstart. Konkurransen som skulle bli hans første var nemlig ingen annen enn Nord-Norges sterkeste mann som foregår i Fløyahallen i dag.

– Jeg er veldig stolt av å være yngstemann i konkurransen. Nest yngst er en på 24 år, så det er klart det er stas, sier Strand Fredriksen.

Er fornøyd

Første øvelse i strongmankonkurransen var «Apollons axel» der en vektstang på 105 kg skulle løftes. Øvelsen var kombinert med «En hantel», der det var om å ta flest mulig repetisjoner i løpet av 60 sekunder med 70 kg med en arm. Det var ikke alle deltakerne det klaffet helt for, men 18-åringen var en av dem som klarte første øvelse og kunne prøve seg på oppfølgerøvelsen.

– Den første øvelsen var jeg ganske sikker på at jeg skulle klare, den har jeg øvd mye på. Den andre var jeg mer usikker på, og da jeg prøvde, skjønte jeg at det ble litt for tøft. Jeg synes likevel jeg fikk det til mye bedre enn forventet, sier Strand Fredriksen som er veldig fornøyd til tross for at repetisjonene uteble.

– Så får vi bare se hvordan det går resten av dagen, legger han til.

Vil bli bedre

Det var totalt tolv som konkurrerte i herreklassen og syv i kvinneklassen. Tøff konkurranse var imidlertid ikke nok til å skremme unggutten.

– Målet er å bli bedre og bedre. I år er det bare debuter, så fokuset er på å få så gode plasseringer som mulig, så får vi se hvor veien videre går, sier Strand Fredriksen.

Og veien til å bli så sterk som han er i dag, har vært tung.

– Før trente jeg seks ganger i uka, veldig intenst. Nå i det siste har jeg kuttet litt, så det blir fire økter i uka med tung trening. Mye hvile og mye trening er også veldig viktig, forteller en glad 18-åring.

Strand Fredriksens prestasjoner tok ham til finalen og holdt til en sterk fjerdeplass.

LØFTER TUNGT: 105 kg var ikke noe problem for Jonas Strand Fredriksen (18), som debuterte i dag. Foto: Tom Benjaminsen
PEP TALK: Deltakerne fikk en skikkelig pep talk før start. Foto: Tom Benjaminsen
YNGST: Jonas Strand Fredriksen (18) var konkurransens yngste deltaker. Han har aldri konkurrert i styrkekonkurranser før. Foto: Tom Benjaminsen
ÉN HÅND: I øvelsen "En hantel" var det 70 kg med en arm som skulle løftes. Flest repitisjoner på 60 sekunder var det deltakerne konkurrerte om. Foto: Tom Benjaminsen