Den 27 år gamle Tromsø-bosatte jente fra Kåfjord, gikk helt til topps i konkurransen om å bli Nord-Norges sterkeste jente.

– Det er sykt kult å kunne kalle seg det. Jeg hadde ikke tenkt å delta, men meldte meg på natta før, sier Steinsvik Hansen.

Men noen stor feiring ble det ikke for 27-åringen, som studerer til å bli ernæringsfysiolog og hovedsakelig trener crossfit.

– Det blir ingen tur på byen for å feire. Det er opp å trene igjen på søndagen, sa hun til iTromsø lørdag etter konkurransen.

Liten og sterk

Til tross for at hun ikke måler mer enn 160 centimeter på strømpelesten, danket hun ut de seks andre jentene i konkurransen, som ble arrangert for første gang på damesiden.

– Du trenger ikke å være stor for å være sterk, sier hun.

Klar på hva som var den tyngste konkurransen.

– Dekket på 200 kilo vi skulle velte over, var tyngre enn jeg hadde trodd, sier hun.

Femte på rad

I herreklassen var Dag Rune Stangeland (32) fra Skjervøy totalt overlegen.

Han vant samtlige konkurransen og kunne dermed kalle seg Nord-Norges sterkeste mann for femte året på rad.

– Jeg har vunnet seks ganger før og dette var femte på rad. Jeg var storfavoritt, men man må ha dagen for å klare det, sier han.

Nå er han klar for å jakte videre på drømmen om å bli Norges sterkeste mann.

– Jeg fikk 5.-plass der i fjor, så topp tre hadde vært greit å klare. Nivået der er skyhøyt, men konkurransen her lover bra for det. Norges sterkeste mann er ikke før i septemeber, så jeg har god tid fram til da å toppe formen enda mer, sier Nord-Norges sterkes mann, Dag Rune Stangeland, til iTromsø.

PALLEN: Dag Rune Stangeland (midten) jubler for seieren på seierspallen. Foto: Tobias Stein Eilertsen
DAMEVINNERNE: Her jubler Camilla Steinsvik Hansen for seieren sammen med samtlige syv utøverne fra kvinneklassen. Foto: Tobias Stein Eilertsen
SÅ GLAD: Dag Rune Stangeland jubler etter å ha plassert den siste steinen på 180 kilo opp på det siste platået og dermed sikret seieren i samtlige konkurranser. Foto: Tobias Stein Eilertsen