Som den eneste fra Nord-Norge ble Anne Berit Figenschau søndag formiddag valgt inn i styret i Norges idrettsforbund under Idrettstinget i Trondheim.

- Det er utrolig artig, sier Figenschau på telefon fra Trondheim.

- Jobbet iherdig

Figenschau, som gikk av som finansbyråd tidligere i år, jobber nå i toppledelsen i Skatt Nord.

- Det var 11 stykker som var på valg. Av disse var det kun de to ungdomsrepresentantene som fikk flere stemmer enn meg, sier en strålende fornøyd Figenschau.

Hun er full av lovord om den jobben som er gjort i Nord-Norge for å få henne inn i styret.

- Det er jobbet iherdig og jeg opplever at de tre nordligste fylkene har stått samlet og gjort en utrolig bra jobb for at vi skal få en nordnorsk representant inn i idrettsstyret, forklarer hun.

Flere utfordringer

Figenschau er allerede klar på hvilke saker hun brenner mest for.

- Mye av utfordringen i norsk idrett er at ungdom velger bort idrett og fysisk aktivitet altfor tidlig. Det ønsker jeg å jobbe for å få en endring på. I tillegg har vi et kjempestort etterslep på anleggssiden i Norge. Den tredje saken som jeg brenner for er at vi skal få flere jenter til å velge leder- og trenerutdanning i Norge, slik at vi kan få opp andelen kvinner i trener- og lederroller, forteller Figenschau.

Fotballpresident Yngve Hallén ble for øvrig vraket fra styret med knappest mulig margin, mens Tom Tvedt ble valgt til idrettspresident. Han overtar vervet etter Børre Rognlien.

Idrettsstyret for perioden 2015 - 2019 ser dermed slik ut:

President: Tom Tvedt1. visepresident: Kristin Kloster Aasen2. visepresident: Oddvar Johan Jensen

Medlemmer: Guri Ramtoft, Sondre S. Gullord, Anne Berit Figenschau, Marcela Bustos, Marit Udnæs, Vibecke Sørensen, Sigbjørn Johnsen, Jorodd Asphjell, Ole Einar Bjørndalen, og Gerhard Heiberg.