Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 350 kroner per kvadratmeter.

10.500 kroner er imidlertid bare selve grunnleien. I tillegg kommer strøm, og dersom man ønsker parkeringsplass for bil blir det ytterligere avgift.

I leieannonsen - som ligger ute på både finn.no og Facebook - beskrives leieforholdet slik:

"Selve leien er på 10500 kr, fastprisen på strøm er på 500 kr og parkeringsplass i kjeller er på 750 kr. Til sammen blir det 11750 kr."

Les også: Vanskelig å finne husrom

"Litt dyrt, æ vet..."

I Facebookannonsen innrømmer utleieren at prisen er noe stiv...

"Litt dyrt, æ vet. Men verdt det i forhold til standard og nærhet til butikk og busstopp".

Sent onsdag kveld tok utleieren av den 30 kvadratmeter store leiligheten kontakt med iTromsø, men vil ikke stå frem med navn. De opplyser at det slett ikke var noe problem å få leid ut boligen.

- Årsaken til prisnivået kan jeg ikke si annet om enn at det ikke er vi som eier leiligheten, og derfor ikke vi som bestemmer prisnivået. Jeg personlig velger å tro at det høye prisnivået skyldes høy standard og at leiligheten ligger godt til. Så lenge man har råd til å betale mye for lite areal, får man det man betaler for, mener jeg. I forhold til antall henvendelser vi har fått, holder det for meg å opplyse om at vi har fått henvendelser nok til at leiligheten nå er leid ut, sier utleieren til iTromsø

- Det er for få utleieobjekter i forhold til etterspørselen, dette medfører økte leiepriser. I tillegg er det en viktig faktor at prisene for å komme seg inn i boligmarkedet er blitt såpass høy at mange kunder må leie, sier daglig leder i Eiendomsmegler 1, Wenche Odden Kvamme.

Og de som rammes når leieprisene er høye er de som ikke har mulighet til å kjøpe seg bolig, sier hun.

Den aktuelle hybelleiligheten er dog langt fra den dyreste i Tromsø.

771 kr per kvadratmeter

Via et kjapt søk på finn.no finner vi

* 7 kvm i bofellesskap - 5.400 kr - 771 kr/kvm

* 10 kvm hybel - 6.000 kr - 600 kr/kvm

* 10 kvm hybel - 5.500 kr - 550 kr/kvm

* 11 kvm hybel - 5.300 kr - 481 kr/kvm

* 12 kvm hybel - 5.000 kr - 416 kr/kvm

* 16 kvm i bofellesskap - 6.500 kr - 406 kr/kvm

Les også: Startskudd for boligsatsing

Billigere å kjøpe

- Leieprisene er blitt såpass høy at det faktisk kan være billigere å investere i bolig. Spesielt slik som rentenivået er nå, såfremt man får lån til kjøp av boligen, sier Odden Kvamme.

Og fortsetter:

- Vi har jo sett en trend at studenter kjøper bolig istedenfor å leie, her kommer man i mange tilfeller bedre ut enn å leie. Er man ekstra heldig, oppnår man en gevinst ved salg av boligen på sikt, som gir egenkapital til å kjøpe en større bolig når livssituasjonen endrer seg.

Ifølge megleren er de høye leieprisene ikke unike for Tromsø.

Les også: Tromsø får 120 studentboliger

Få studentboliger

- Tromsø holder seg stabilt når det gjelder priser. Oslo er kanskje i en «klasse» for seg selv, mens Tromsø, Trondheim, Bergen og Bodø har en stabil og jevn vekst, sier Odden Kvamme.

En annen av grunnene til at leieprisene er høye i Tromsø er at antall studenter i svært stor grad overstiger tilgangen på studentboliger.

Hvis man sammenligner prisene til Norges arktiske studentsamskipnad boliger i Tromsø, så er det markant forskjell.

Her finner man blant annet en umøblert  2-roms på Elverhøy på 36 kvadratmeter til 6.000 kroner (strøm inkludert i leieprisen) og en 2-roms umøblert leilighet på 40 kvadratmeter til 5.780 kroner på Storelva.

Les også: Bygger 250 studentboliger ved Dramsveien

Studentleder: - Veldig dyrt

Påtroppende leder for Studentparlementet i Tromsø synes utleiemarkedet i Tromsø holder en høy prisklasse.

- Å betale over 10.000 kroner for 30 kvadratmeter er veldig mye. Spesielt for studenter som skal være fulltidsstudenter og skal kunne leve på 7.500 kroner i måneden, sier Aurora Meland.

Hun har selv vært student i Tromsø siden høsten 2012 og opplever utleiemarkedet som begrenset.

- Det er et lite marked der mange utleiere tar veldig mye, særlig i sentrumsnære områder. Det gjør det vanskelig for studenter. Studentparlamentet ønsker at alle studenter skal kunne leve og bo godt for de pengene vi får i måneden og at det ikke skal være en forutsetning at man må ha en deltidsjobb. Derfor hadde det vært fint om utleiere tenker litt på studenter når de skal leie ut, og ikke på å ta inn mest mulig penger, sier Meland.

DYRT: Wenche Odden Kvamme, daglig leder i Eiendomsmegler1, mener leieprisene er så høye at det kan være billigere å investere i bolig. Foto: Marte Gilstad