I år er det 34 spreke lag som har meldt seg på den årlige roregattaen i Tromsø sentrum.

– Dette er ganske mange lag og vi er mer enn fornøyd med påmeldingen. På det meste har vi vært 66 lag, men de siste årene har det vært rundt 20 påmeldte lag, forteller Per-Wiggo Jørgensen, styremedlem og speaker på regattaen.

BILDESERIE FRA I FJOR: Kreative kostymer og god stemning

Ellevilt show

Det hele går av stabelen lørdag formiddag og tradisjon tro starter roregattaen med at lagene defilerer gjennom Storgata.

– Roregattaen er jo kjent for sitt elleville preg, med spreke bedriftslag i kreative kostymer, sier Jørgensen lattermildt.

Han håper mange tar turen, selv om været ikke ser ut til å bli det beste.

– Vi har jo bestilt godvær, men akkurat nå ser det jo ikke ut som vi har hellet med oss. Men vi håper likevel tromsøværingene kommer og heier fram deltakerlagene!

Gamle livbåter

Jørgensen har selv vært en del av regattaen i 39 år og sier det er stor interesse for den årelange tradisjonen.

– Det er det sikreste vårtegnet i Tromsø det, når livbåtene kommer på vannet.

Det er stilt lag i både kvinne-, herre- og mikskategorien og flere bedrifter er med år etter år. Men i år har Jørgensen et lite frieri til bedriftene i byen.

– Livbåten som brukes av herrelagene er 94 år gammel. Så vi håper at noen av de driftige bedriftene i Tromsø kan hjelpe til så vi kan få skaffet oss en ny en.

Etter roregattaen blir det, tradisjon tro, premieutdeling og rofest.

PARADE: Før selve kapproingen skal de forskjellige lagene vise seg fram i en liten parade gjennom Storgata, forteller Per-Wiggo Jørgensen. Foto: Marte Gilstad