Onsdag kveld fikk Ina Margrethe Nordeng besøk av en østeuropeisk mann som ville selge henne trefigurer. Det var et besøk hun reagerte på med skepsis.

– Mannen påsto han var student og trengte penger for å studere. Jeg ville ikke kjøpe figuren og da dro han. Men så gikk han videre til naboen, som er ei gammel dame som ikke snakker engelsk. Der hadde han vært så pågående at hun ikke turte annet enn å kjøpe trefiguren for 200 kroner for å bli kvitt mannen, sier Nordeng.

Les også: Advarer mot truende tiggere

Skummelt

Hun bor på Ringvassøya og sier at flere har sett dem i nabolaget.

– De har vært her tidligere år og ett år ble de stoppet med tyvgods, sier Nordeng.

Derfor varslet hun politiet om besøket fra trefigurselgerne.

– Det er litt småskummelt og politiet oppfordret meg til å låse dørene, sier Nordeng.

Samtidig har hun også lagt ut en melding på Facebook-gruppen Karlsøy kommune der hun oppfordrer andre til å låse dørene. Innlegget fikk raskt respons fra andre som har opplevd å få besøk av dørselgerne.

«Han va bort på gamlehjemmet mens æ va der og kom på døra te gamletanta mi, han va veldig innpåsliten og ville ikke gi sæ nesten når vi sa nei.», skriver en beboer på Facebook-siden.

Les også: Reaksjoner på dørsalg

- Noter bilnummer

Operasjonsleder i politiet, Jøran Bugge, bekrefter at de har fått melding om at trefigurselgerne er tilbake.

– Når juni kommer så får vi jevnt og trutt meldinger om folk som skal selge ting, og spesielt får vi meldinger fra distriktet, sier Bugge.

Han ber folk være oppmerksomme.

– Vi ber folk holde øye med at dørselgerne ikke gjør andre ting. Man kan gjerne notere bilnummer, for det kan være at de har andre ting for seg, sier Bugge.

Han vil ikke spekulere i om dørselgere ofte er innblandet i kriminelle handlinger.

– Hvis vi har kapasitet, så drar vi og sjekker om de har med seg ulovlige ting. Men å selge småting på døren er ikke en ulovlig aktivitet, sier Bugge.

Det er ikke første gang dørselgere er i byen. I 2011 ble ni polakker pågrepet etter at beboere fryktet et innbruddsraid. Dørselgerne hadde da merket husene de besøkte med tusj.

ADVARER: Ina Margrethe Nordeng oppfordrer folk til å låse dørene og være oppmerksom på oppførselen til dørselgerne. Foto: Privat