Dere leste kanskje i avisa om Johnny fra Vågnes som fikk en håbrann garnet. Vel, jeg fikk faktisk tak i litt mer enn to kg av den utmerkede matfisken – og den havnet på grillen sporenstreks.

Der fikk den velsmakende haien imidlertid ikke ligge alene, jeg inviterte noen venner over på en grillfest fra havet – der hovedrollene ble spilt av laks fra Skjervøy, hval fra Vestfjorden, kamskjell fra Hitra – og kongereker fra Vietnam ...

Vi hadde oss et skikkelig etegilde som vi avsluttet med en grillet fruktdessert.

Sjømatmiks på grillen

150 g håbrannfilet per pers

300 g hvalbiff

500 g laksefilet med skinn

2 kamskjell per pers

2 kongereker/scampi per pers

Lag grillspyd av skjell og reker. Laksefileten og hvalbiffen beholdes hel. Strø over salt og litt pepper.

Lag en marinade av 1/3 soyasaus, 1/3 solsikkeolje og 1/3 sitronsaft. Pensle fisken med sausen og la stå i en halv time.

Legg først laksen på grillen med skinnsiden ned. Grill i fem minutter uten å snu den. Flytt den så litt til et område der det ikke er kull under.

Så legges haifileten og hvalbiffen på grillen. Disse skal grilles to-tre minutter på hver side.

Helt til sist legger man på grillspydene med skjell og reker. Om du er redd for at de skal bære fast kan du bruke aluminiumsfolie eller en grillform under.

Skjell og reker skal lyn-grilles – rekene skal bli røde og kamskjellene skal få litt farge – så er de ferdige!

Legg alt sammen på en serveringsfjøl eller fat og server sammen med eksempelvis

Sultanas-couscous

1 dl couscousgryn

1 dl kokende vann

50 g hakkede sultanas

Finhakket mynte og persille

Salt, pepper og litt olivenolje

Bland couscous med kokende vann og la stå i fem minutter. Rør deretter rundt godt med en gaffel før du blander inn rosiner og urter. Til sist risler du over litt olivenolje.

Grillet ananas

1 fersk ananas skrelles, midtstokken fjernes og fruktkjøttet skjæres i «båter».

Pensle ananasen med saften fra en lime og 2 spiseskjeer flytende honning.

Legg på halvvarm grill i to-tre minutter på hver side.

1/2 liter jordbær og 1 ss melis kjøres sammen med mikserstav til en tykk saus som helles på bunnen av en asjett.

Legg ananas og en kule vaniljeis ovenpå. Strø over revet kokos like før servering.

I glassene? Hveteøl og tørr hvitvin.

Vel bekomme!