Onsdag kveld meldte iTromsø at de pågående trefigurselgerne er tilbake i Tromsø.

I kommentarfeltet under saken fortalte flere lesere at de hadde hatt besøk av selgerne.

Flere steder

De skal ha vært flere steder i Tromsø, blant annet på Kvaløysletta, Tromsdalen, Tomasjord og på Krokenstranda.

- Vi har fått melding om flere steder som har fått såkalte merkinger på dørene i går kveld. Meldingen om dørselgere har vi fått fra flere plasser i distriktet, men merkingen som vi fikk melding om torsdag kveld gjelder først og fremst Lunheim, sier Yngve Myrvoll, politioverbetjent og sjef etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt.

Videre forklarer han at merkingen på dørene som oftest er i form av en runding, trekant eller et kryss.

- Det er vanskelig å si hva merkingen betyr. Det er ikke noe jeg kan spekulere i, men vi advarer om det og ber folk om å være oppmerksomme, sier Myrvoll.

Politiet: - Pass godt på

- Vi oppfordrer folk til  å følge godt med, sørg for å passe godt på eiendeler og gjenstander. Hvis det er mistanke om vinningskriminalitet, så bør de kontakte politiet, sier Myrvoll.

Blant dem som har fått merke på sin dør, er Hans-Edward Sørensen som bor på Lunheim.

- Jeg visste ingenting om dette. Men vi så at naboen hadde lagt ut et bilde av det, og når vi sjekket vår dørkarm hadde vi også fått et merke, forteller Sørensen til iTromsø.

Merkene de to naboene har fått er ulike.

- Hos oss er merket en firkant, men naboen har fått både en firkant og en sirkel med et kryss. Flere i blokka vi bor i har fått merker og det var på onsdag kveld vi fikk en mann på døra, forteller han.

Umulig å vaske vekk

Sørensen synes merkingen er ubehagelig.

- Det er dritekkelt. Det føles ikke så trygt å være på jobb når samboeren går hjemme med barn. Det er lett å la tankene og fantasien løpe løpsk...

Merkene skal være risset inn i dørkarmen.

- Jeg får ikke en gang vasket det bort, sier han.

Det er ikke første gang dørselgere og vinningskriminelle er i byen. I 2011 ble ni polakker pågrepet etter at beboere fryktet et innbruddsraid. Dørselgerne hadde også da merket husene med tusj.

EKKELT: Dette merket har Hans-Edward Sørensen som bor på Lunheim fått på sin dør. Han beskriver opplevelsen som ekkel. Foto: Hans-Edward Sørensen