Mandag ettermiddag offentliggjorde Sparebank1 Nord-Norge hvilke prosjekter de ønsker å støtte økonomisk denne våren igjennom Samfunnsutbyttet fra SNN-fondet. Den store vinneren i år er byens barn som kan glede seg til byggestart av det som blir Nord-Norges største klatrepyramide på hele 7,2 meter.

– Vi tror at dette vil bidra til å skape mer aktivitet i et område som allerede er godt brukt av både små og store. Det faller naturlig inn under vårt mandat. Dette området er nærområdet til 40.000 mennesker, sier banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebank1 Nord-Norge, som støtter prosjektet med 650.000,- kroner som selve installasjonen koster.

Vil ha barna bort fra skjerm

Sparebank1 Nord-Norge deler i år ut 17,1 millioner kroner til 132 ulike prosjekter innen idrett, kultur, kunnskap og allmennyttige formål, som ledd i deres samfunnsengasjement. Et av dem er det nye klatrestativet på Charlottenlund.

– Dagens barn og unge tilbringer mye tid på internett, vi har tro på at dette prosjektet vil få flere til å ville være ute. Idrettslagenes største konkurrent i dag er skjermene, sier Trulsen.

Sparebank1 Nord-Norge støtter i år også andre prosjekt som eksempelvis Akvarium på Kystens Hus med 300.000-, kroner, FLOW får 100.000-, kroner og det gis 115.000-, kroner  til ny tråkkemaskin på Ringvassøya for å nevne noen av prosjektene. Full oversikt over hvem som har fått støtte i årets pott kan du lese på nettsidene til Sparebank1 Nord-Norge.

Store planer

Prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsømarkaprosjektet sier at kommunen har planer om å ruste opp hele Charlottenlund i tida fremover, og at den nye klatrepyramiden er en del av dette.

– Dette vil være en spennende attraksjon for byens barn. Ved å klatre over syv meter opp i lufta vil barna få utforske luftrommet over byen samtidig som de trener opp viktige motoriske ferdigheter. Og det er ingen aldersgrense, så voksne får også prøve seg om de vil, sier Romsaas.

Klatrepyramiden i Charlottenlund vil kunne brukes både sommer- og vinterstid.

Ferdig til høsten

Installasjonen som nå er under bestilling fra Tyskland skal etter planen være ferdig oppreist til skolestart. Bydrift har allerede satt i gang grunnarbeidet med å grøfte og gjøre klart underlaget som det massive klatrestativet skal stå på.

Klatrestativet, kombinert med den nye pumptrack-banen som nå skal bli asfaltert, vil Charlottenlund også bli et attraktivt sommersted for familier.

– Det nye Charlottenlund skal bli et helårssted for familier, vi tror at med de nye installasjonene vil barna trygle foreldrene om å dra hit. Det kommer til å bli kø på klatrepyramiden, sier Vanja Terentieff, byråd for næring, kultur og idrett.

DUGNADSGJENG: Sammen skal de skape det som blir et eldorado for byens mange barnefamilier på Charlottenlund. Fra venstre: byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein, byråd for næring, kultur og idrett Vanja Terentieff, prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsømarkaprosjektet, Morten Jensen, Wiggo Monsen og Harry Johansen i bydrift, og banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebank1 Nord-Norge. Foto: Siv Eli Vuolab Foto: Siv Eli Vuolab