Helsebyråd Kristoffer Kanestrøm har allerede startet planarbeidet for utvidelse og renovering av sykehjemmene i Kroken og på Kvaløysletta. Men før det skal Helsehuset i Breivika stå ferdig i 2016/17. I 2018 skal nye Otium åpner.

God dekning

– Disse prosjektene vil gi kommunen et pusterom. Men allerede i 2020 ser vi at problemene igjen vil melde seg. Derfor fremmer vi – for første gang – en langsiktig plan som skal gi byen en god tilgang på plasser i årene som kommer.

Lange prosesser

Ifølge Kanestrøm tar det 5-6 år å få på plass et sykehjem. Når arbeidet starter nå, er det føre var-prinsippet som gjelder.

– Jeg kan ikke her og nå si hva planene vil inneholde. Men i tillegg til å renovere dagens bygningsmasse, skal også arealene utvides. I Kroken betyr det at vi får et bo- og velferdssenter.

De eldre viktig

– For den nye borgerlige alliansen – Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet – er det viktig å satse på eldreomsorg. Onsdag presenterte vi nyheten om at også KrF inngår i alliansen. Det innebærer – i tillegg til en felles politikk – at vi også i tiden fremover vil presentere planene vi arbeider med. En bedre sykehjemsdekning er første steg, sier Kanestrøm.

Store investeringer

Helsebyråden understreker at ovenvente planer betyr store investeringer i årene som kommer:

– Helse og omsorg er en fanesak for samtlige parti i alliansen. Sammen skal vi gi byen en god dekning og for enhver pris unngå å komme på etterskudd i årene fremover.

Være i bydelen

Kristian Støback Wilhelmsen (H) og Helga Marie Bjerke (KrF) understreker at de nye planene innebærer at de eldre også kan få bli i bydelen sin når de ikke kan bo hjemme:

– Vi skal lage planer som ikke gir de eldre et inntrykk av å være i en institusjon. I tillegg skal veien til resten av familien og det øvrige, sosiale nettverket være kort.

Også Irene Dahl (V) ser fram til et skikkelig løft i eldreomsorgen. Hun mener at den langsiktigheten byrådet legger opp til, er viktig.