– Butikkdriften og selve stasjonen legges ned. Bensinpumpene blir riktignok stående, men det vil kun være mulig å betale ute på terminal, forteller Kent Robertsen, innehaver av stasjonen på Kroken Servicesenter.

Totalt er det dermed syv personer som mister jobben.

– Alle de syv ansatte mister jobben, men flere har allerede funnet seg ny jobb og brorparten av dem er studenter, sier Robertsen.

Knallhard konkurranse

Robertsen begrunner nedleggelsen med økt konkurranse fra dagligvarebutikkene.

– Dette er sammensatt av flere årsaker, men det er vel ingen hemmelighet at omsetningen har gått ned i takt med at dagligvarebutikken har fått lengre åpningstider. Min kontrakt her gikk også ut i år og dermed har jeg valgt å satse på noe annet, sier han og legger til at frykten for søndagsåpne butikker har spilt inn på avgjørelsen.

– Skjer dette er det mange stasjoner som sliter. Det er allerede blitt lagt ned flere bensinstasjoner i Tromsø, og det er vanskelig å drive og ikke minst konkurrere med prisene til dagligvarebutikkene.

Dekkservice og bilpleie

Robertsen har vært ansatt på stasjonen i 24 år og innehaver siden 2002. Han forteller at selv om selve stasjonen legges ned, håper han å kunne drive noe annet der i fremtiden.

– Det er fortsatt usikkert, men i utgangspunktet håper jeg å kunne ha dekkservice og bilpleie her, sier han og nevner blant annet et dekkhotell.

– Dette har blitt veldig populært i det siste. Da ligger dekkene lagret på stedet hele tiden, og det er dermed bare å levere inn bilen også byttes dekkene. Dette samtidig som de andre dekkene blir oppbevart, forteller Robertsen.

Han påpeker at ingenting er i boks ennå, men at han håper at dette skal kunne la seg drive.

– Mange av de dekkhotellene som fins i Tromsø i dag er fulle. Folk har rett og slett ikke plass til å oppbevare dekkene, og her i Kroken er det jo mange blokker der det kanskje er litt trangt om lagringsplassen. Vi er mange om beinet, men med god service så skal det gå bra.