Etter nesten 45 år med tro tjeneste i mediebransjen takker Jonny Hansen offisielt for seg med sin siste arbeidsdag fredag om én uke. I den anledning er en stor del av byens mediemiljø samlet på Rorbua i kveld for å markere det hele.

- Jeg visste at Jonny var en flink leder og har sett ham utvikle seg, men nå gleder jeg meg til å få han hjem, sier Wenche Framnes Hansen, hans kone. Hun har selv vært i mediebransjen og vet hva slikt arbeid innebærer.

- Jonny er veldig flink med mennesker, han er snill og han er omsorgsfull, sier Framnes Hansen om sin mann.

Historisk rolle

Og det er mange som har gode ord å si om Hansen, både oppe fra talerstolen og over bordet.

- Det føles helt uvirkelig akkurat nå. Jeg hører mange folk snakke og lurer på hvem det egentlig er de snakker om, sier sjefredaktøren og ler.

Hansen har arbeidet i bladet Nordlys i 24 år og nesten 21 år i mediehuset iTromsø. Han er den eneste gjennom begge avisenes historie som har innehatt sjefredaktørrollen i begge Tromsø-avisene.

- Når jeg ser tilbake på det kjenner jeg at jeg er veldig stolt av det, og jeg tror ikke at akkurat det kommer til å skje igjen, sier Hansen.

Sjefredaktør i Nordlys, Anders Opdahl, forteller at Hansen gjorde mye bra for datidens versjon av Nordlys som de høster av den dag i dag.

- Jonny er en viktig skikkelse i journalistikken og markeringen i dag vitner i seg selv om det, sier Opdahl.

– Som å hoppe etter Wirkola

Også fotograf og klubbleder i Norsk Journalistlag i iTromsø, Tom Benjaminsen, kommer med gode ord om Hansen.

- Fra klubbens side har vi alltid hatt et godt samarbeid. Han ser de gode løsningene, vi har alltid gode samtaler, og selv om vi unner han pensjonisttilværelsen, skulle vi gjerne hatt han enda lenger, sier Benjaminsen.

- Jeg har aldri truffet en mann med så mye klokskap som Jonny – han har kunnskaper veldig mye som jeg har fått lov til å benytte meg av i min forståelse av nyhetsbildet og politikken, sier iTromsø-tegner Odd Klaudiussen.

Det er Stig Jakobsen som overtar sjefredaktørstolen mandag om litt over én uke, og det gleder han seg til.

- Det blir som å hoppe etter Wirkola – det er virkelig store keeperhansker å fylle å skulle overta etter Jonny. Han er en bauta, både i Medie-Norge og som person, og han har hatt en helt enorm betydning, sier Jakobsen.

Men til tross for at Hansen nå tropper av, betyr det ikke slutten for hans medieengasjement.

– Etter å ha vært avisoman hele livet er det fortsatt sånn at en dag uten avislesing, om det er på papir eller på nett, det er ingen god dag, avslutter sjefredaktør Jonny Hansen.