27. mai i år braket det hele løs da Alf B. Dahl (60) og Jon-Geir Iversen (51) satt i gang med første maraton på El Camino–Spania på tvers–med 19 maraton på 19 dager.

14. juni, 800 kilometer senere, løp Iversen og Dahl i mål ved veis ende.

60 år gamle Dahl hadde klart drømmen og løpe hele pilegrimsruta og samtidig få samlet inn en halv million kroner til Kirkens Bymisjon.

Lørdag ble sjekken levert til Ann Karina Sogge i Kirkens Bymisjon.

– Vi er veldig stolte og glade, sa Alf B. Dahl fra scenen da det var dags for overleveringen.

– Galskap

Sogge var helt i ekstase da hun tok imot pengene.

– På veggen vår står det: It´s never too late to be a rock star. Dere er rockestjernene våre, sa hun til Iversen og Dahl.

Da Dahl i begynnelsen kom med forslaget begynte Skog å le.

– Jeg sa: Alf, du kommer til å komme inn med 200 kroner, og de har du betalt inn selv, forteller hun.

Men så begynte det å balle på seg.

– Det er jo crazy, men det liker vi.

En gave fra byen

Sogge sier hun føler at pengene kommer fra byen.

– De har satt alt de kan i system for å få til dette. Alle som har bidratt, bidrar også til at vi kan skape en bedre by. Det er vanskelig, men med gode hjelpere som dette er det mulig, sier Sogge og legger til at hun heier på frivillighet.

– Alle har et talent som kan være med å hjelpe andre.

Nordnorske idrettstalenter

Samtidig delte MSM ut en sjekk på 25 tusen kroner til fire nordnorske idrettstalenter. En av de var TIL-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen (18).

– Det er god støtte i laget. Vi gir alt for hverandre, sa Ingebrigtsen fra scenen da han mottok stipendet sitt, før han måtte løpe for å rekke flyet sørover.

De andre som fikk stipend var langrennsløper Lovise Heimdal (20) fra Bardu IL, bryter Signe Marie Fidje Store (19) fra BK Tana og friidrettsutøver Eric Alberto Marhaug (19) fra Bodø Friidrettsklubb.

Mikael Norø Ingebrigtsen er en av fire nordnorske idrettstalenter som fikk et stipend på 25.000 kroner av Midnight Sun Marathon. Foto: Lise Lotte Henriksen