Det er hektisk aktivitet i første etasje i Kystens Hus. Mens håndverkere er i ferd med å avslutte de siste arbeidene er betjeningen til Coop Prix-butikken snart i full sving med å fylle opp de tomme hyllereolene. Torsdag 2. juli skal alt være klart til butikkåpning.

– Hyllene er på plass, når går det slag i slag til åpningsdagen. Vi har 50 paller med varer skal på plass i hyllene fra tirsdag. Dagen før vi åpner kommer alle ferskvarene, sier driftssjef Bjørn Ove Sletten i Coop Nord.

Gamle minner

For butikksjef Liv Bjørndahl blir det spesielt å åpne ny butikk på tomta av det gamle Domus-bygget. Hun la ikke for lenge siden ned Coop Marked-butikken på Jekta, og nå har hun tatt med seg alle ansatte med seg til Kystens Hus. Nyåpningen vekker gamle minner til live.

– Jeg jobbet på Domus-kafeen fra oktober 1997 til 30. mars 2004. Det blir som å komme hjem, sirkelen er sluttet. Mange folk spør allerede om når vi åpner og hvor fint at det endelig blir liv på Stortorget, som det ikke har vært siden Domus stengte, sier Bjørndahl.

Hovedrett og tilbehør

Coop Prix blir den første bedriften som tar de nye lokalene i Kystens Hus i bruk. De blir en del av matkonseptet til Kystens Mathus som skal fylle hele første etasje.

– Vi håper på synergieffekter. Mydland og Dragøy stiller med hovedretten, vi har tilbehøret.

Prix-butikken har et areal på 320 kvadratmeter og skal sysselsette åtte årsverk. Varesortimentet blir på rundt 3.800 varer. Butikken kommer til å ha åpent fra tidlig morgen til sen kveld, og får til og med egen inngang i Havnegata når de andre butikkene og kafeen er stengt.