Årsaken er at han mener Tromsø Jeger- og Fiskeforening ved ansvarlig for leirduebanen, Kurt Kaspersen, Tromsø Pistolklubb ved Ole-Morten og byrådslederen ikke har hjemmel for å stenge deler av friluftsområdet i Tromsdalen i flere måneder hver sommer.

BAKGRUNN: I forrige uke ble Per Rein anmeldt av Tromsø Jeger- og Fiskeforening (TJFF) da han kuttet sperrebommen med vinkelsliper.

Regelrett tøv

– Alle parter henviser til at politimesteren har gitt tillatelse til å stenge dalen. Det er regelrett tøv. Politiet har ingen rett til å foreta en slik avgjørelse. De kan kun sørge for at sikkerheten er god nok. Det er skyttermiljøene selv som må skaffe tillatelse til å stenge. Det har ikke skjedd. Derfor er dagens løsning ulovlig, mener Per Rein.

Må gjøre vedtak

Ifølge Rein er det kommunestyret som må gjøre et vedtak som igjen må godkjennes av fylkesmannen. I stedet har Øyvind Hilmarsen & Co bidratt til at skytterne stenger – sågar ved å låne ut bommer til klubbene.

Ulovligheter

Per Rein mener at skytingen i Tromsdalen er en sikkerhetsrisiko fordi alt er basert på ulovligheter.

– Her vil jeg vise til at kommunen ikke har gitt tillatelse til etablering av leirdue- og pistolbanen samt anleggene rundt. Derfor er det heller ingen reguleringsplan for området. I slike tilfeller er det fritidsloven som gjelder – noe som gir brukerne rettigheter.

Lovlig vei

– Vår vei som Gutta på Skauen har laget, er – med unntak av to avvik – bygd i henhold til skogsloven. Den ble etablert under forutsetning at den ikke kan benyttes når skyting pågår. Ellers skal den være åpen. I dag opplever vi det motsatte når veien stenges i opp til fem måneder, sier Per Rein.

Tvinger fram

På vegne av skytterne sier Kurt Kaspersen at alle deres avtaler er i henhold til lover og regler:

– Vi anser anmeldelsen fra Per Rein som en motreaksjon på vår anmeldelse av ham i forrige uke. Sånn sett kan det virke som om han prøver å få saken til retten. Det er ok for oss, sier Kaspersen.

Må prate sammen

Kristoffer Kanestrøm er fungerende byrådsleder. Han sier følgende om politianmeldelsen av en ferierende Øyvind Hilmarsen:

– Her tror jeg ikke byrådet er rette adressat ettersom det er politiet som har bestemt stenging.

– Videre virker det på meg som det i denne saken er gått en kule varm. Jeg vil anmode partene om å snakke sammen i stedet for å involvere politiet, sier Kanestrøm som har koblet inn kommuneadvokaten i saken.