11. mai la Eiendomsgruppen ut 26 leiligheter for salg i boligprosjektet Solgry i Kroken Sør. Fire uker senere var 21 av dem solgt.

På grunn av den store etterspørselen jobber de for å starte salget av neste byggetrinn tidligere enn først planlagt.

Forserer planer

– Leilighetene ble solgt lenge før vi hadde forventet. Det har gått kjempebra. Nå fremskynder vi neste salgstrinn - Solgry 2 - som blir nærmest helt lik den første Solgry-blokka, sier daglig leder John A. Angelsen i Eiendomsgruppen Nord-Norge AS.

Ruth A. Norstrøm er leder for nybygg og prosjekt hos Privatmegleren og har stått for salget av leilighetene.

– Salget har gått veldig raskt og viser at det er stor etterspørsel etter leiligheter her. Det som gjør området spennende er at det tidligere bare var tett krattskog og det var ikke mulig å se strandlinjen fra veien. Etter at skogen ble ryddet vekk dukket den vanvittig flotte boligperlen opp, som boligkjøperne også har oppdaget.

Kjent av alle

Tomteområdet på vestsiden av Tromsøysundveien hadde i sin tid arbeidstittel «Gullkysten». Navnet henger sammen med gatenavnene Diamantveien, Opalveien, Jadeveien og Safirveien på østsiden av veien.

– Det var før jeg kom inn i prosjektet at området ble omtalt som «Gullkysten». Vi omtaler det internt i Eiendomsgruppen som «Gullkysten», og det burde bli navnet på området. Fra starten av prosjektet har navnet festet seg og når man sier hva området heter, vet alle hvor det er, sier John A. Angelsen.

Historisk

Grunnarbeidene er i full gang i området sør for Krokelva. Her kommer første byggetrinn, blokka Haveng, som ble lagt ut for salg i fjor. Her er 47 av 48 leiligheter solgt. Blokka som nå fremskyndes blir på rundt 40 leiligheter. Angelsen mener det er litt historisk sus over det som nå skjer.

– Det er første gang på 30 år det bygges blokker i Kroken. Det har vært jobbet med reguleringsplanen fra 2001 til 2012, så det har tatt sin tid. Vi har hatt godt samarbeid med kommunen. Det har vært mye å avklare, både med tanke på fortettingsgrad, veivesenet, fylkesveien, støyforhold, gang- og sykkelbro over Tromsøysundveien og ny rundkjøring nedenfor Kroken kirke.

Revurderer planer

Angelsen regner med leilighetene i Haveng blir klar for overtakelse sommeren 2016, og første blokka på Solgry utpå høsten samme år. Han mener det er det er flere grunner til det gode salget.

– Det er gode solforhold, strandlinje og uberørt natur.

I områdets sørlige del er det planlagt to blokker og fem kjedede eneboliger. Disse planene vil Eiendomsgruppen vurdere på nytt.

– Det er litt lav utnyttelse som følge av at boligsituasjonen var annerledes da vi startet planleggingen. Det blir likevel god plass mellom blokkene, 20 til 40 meter. Til sammenligning er det gjerne null til åtte meter mellom blokkene i mer sentrumsnære strøk, sier Angelsen.