22. august er det igjen duket for Musikkfest Tromsø, gratisarrangementet som for første gang skapte liv og røre i sentrum i fjor. Nå håper leder for festen, Vilde Fjeldheim Wold, at det kan bli en tradisjon.

– Vi legger absolutt ikke ambisjonene lavere enn i fjor, vi har jo lyst til at det her skal kunne bli en årlig tradisjon i Tromsø. Vi håper på å vokse i et rolig og jevnt tempo, forteller Fjeldheim Wold.

Med seg på årets utgave av Musikkfest har hun fått både Driv og Rådstua. De skal skape nye omgivelser rundt konsertene.

Les mer: Klart for Musikkfest igjen

Håper på folkehav

Nytt av i år er at den gamle musikkpaviljongen foran Rådstua skal tas i bruk. Ellen Zahl Jonassen, daglig leder på Rådstua, sier hun håper at det skal skape en musikkfest som svinger som i gamle dager.

– Jeg tror det blir kjempespennende, og en gylden mulighet til å få vist fram musikkpaviljongen og la folk få høre på fin musikk her. Det skal være variert, men vi prøver jo å gjenskape den gamle musikkpaviljong-følelsen som var i gamle dager, sier Jonassen.

Hun legger til at hun håper på et skikkelig folkehav foran Rådstua i august.

Driv er også et nytt tilskudd blant årets arrangører. For første gang åpner de den gamle bryggeri-bakgården til byens innbyggere, og brygger opp til fest, helt gratis.

– Det blir veldig kult. Vi får prøvd en ny scene på en ny plass som jeg tviler på at det har vært så mye musikk på før. Bak fasadene har vi en stor bakgård som vi håper på å fylle med liv, forteller Driv-president Jonas Bertelsen Johnsen.

Les mer: Når ut til hele verden

Les mer: Klart for ny festival i Tromsø

Variert

Fjeldheim Wold forteller at alle gleder seg til Musikkfest går av stabelen, og at de er godt i rute med forberedelsene. Hun håper på et rikt og variert lydbilde i sentrum, i år som i fjor.

– Vi prøver å rendyrke sjangrene litt på hver scene, men ikke så mye at folk ikke beveger seg rundt i byen. Vi håper vi både kan ha flere scener i år, og flere sjangre, forteller hun.

Hittil i år er over 30 artister klare, og Fjeldheim Wold håper på enda flere før påmeldingsfristen, onsdag 1. juli. Hun er klar på at de ønsker å fylle sentrum med lyd, og kanskje også vise fram en lite sett side av byen.

– Vi har veldig lyst å skape liv i sentrum, og få brukt en del av de rommene i byen som man ofte gjerne bare går forbi, så folk ser dem med nye øyne.

GLEDER SEG: Vilde Fjeldheim Wold, leder for Musikkfest Tromsø. Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen
BIDRAR: Ellen Zahl Jonassen fra Rådstua og Jonas Bertelsen Johnsen fra Driv bidrar med nye scener til festen. Foto: Sigvart Nordhov Fredriksen