Bryggen er pyntet, kaien er gjort klar og folket gleder seg. I morgen tidlig kommer Sommeråpent til Sommarøy.

– Jeg håper Kåre Magnus og Ingrid (Bergh og Gjessing Linhave, programlederne) er klare – la oss bare si det sånn: Vi ble nødt til å lage en velkomstkomité til innseilingen, sier Kjell Ove Hveding, hotellvert på Sommarøy Arctic Hotell.

Han kan ikke røpe noen detaljer, men lover artige stunt og at det er mye spennende i vente.

Håper på godt vær

Forberedelsene til direktesendingen er med andre ord i full gang nå i kveld, og ifølge Hveding, skal ordfører Jens Johan Hjort stille i regatta med seilererfaring opparbeidet for omtrent 20 år siden.

– Vi skal ha konkurranser, eliasbåter som ungene gratis kan prøve, grill og kafé. Det kommer til å være mye aktivitet, og det vil gå slag i slag, sier Hveding. Han kan også fortelle at de skal utfordre programlederne.

– Vi har bestilt godt vær, og det ser det ut til å bli, så vi håper vi er heldige.

Hektisk

Klokken 19.30 blir det kafé på bryggen, før det går over i livesending fra halv ti.

– Det blir egentlig fullt kjør fra klokken seks, og vi synes det først og fremst er artig at store og små engasjerer seg sånn, både med plakater og morsomme momenter i morgen. Det blir havgull og vi skal vise fram det beste av yttersida: Hit skal det være godt å komme om det er kongen eller om det er NRK det er snakk om, sier Hveding.

Han forventer godt med folk i morgen.

– Det er veldig morsomt at gammelhurtigruta kommer inn og ser til oss og møter lokalbefolkningen. Det blir en særdeles hektisk dag, men vi gleder oss, avslutter Hveding.

SPENNENDE: Forberedelse til velkomsten i morgen tidlig foretas og dokumenteres her. Kjell Ove Hveding lover mye sprell.
VELKOMMEN: Her skal Sommeråpent-skipet komme inn til havn i morgen.