Da må du belage deg på nattestengt tunnel.

Statens Vegvesen melder i en pressemelding sine hjemmesider at oppgraderingen av Tromsøysundtunnelen starter i midten av august.

Da vil tunnelløpene være stengt mellom klokken 21.00 og klokken 06.00.

Bommer og skilt

I begynnelsen skal det gjøres oppgraderingsarbeid utenfor tunnelen, ved å sette opp nye bommer og skilt.

Etter det starter arbeidet inni tunnelen.

- Men hvordan trafikkavviklinga blir da vil vi informere mer om når det starter, sier Ann-May Femsteinevik, prosjektkoordinator for Tromsøysundtunnelen, i meldingen.

Det kommer til å bli omkjøringer som følge av oppgraderingsarbeidet, og Statens Vegvesen bedyrer at de skal gjøre sitt beste for å ivareta framkommeligheten og trafikksikkerheten i oppgraderingsperioden.

Sikkerhet

Om selve oppgraderinga skriver Statens Vegvesen:

"Hele vegbanen i begge tunnelene må graves opp når det skal legges nye rør og kabler i vegbanen. Det skal etableres 7000 meter med føringsveier i grunnen, det vil si infrastruktur for elkraft, styrings- og overvåkningsutstyr. Dette må gjøres for at vifter og ventilasjon, lys, strømforsyning, brannslukkingsapparat, radio, nødsamband og pumper skal bli oppgradert. Også de tekniske rommene i tunnelen skal oppdateres.  Her ligger alt av styringssystem for tunnelene – videoovervåking, vifter, lys, bommer, det som måler eksosen, overvåking, radio og nødkommunikasjon"

For trafikantene vil oppgraderingen best merkes ved bedre belysning i tunnelen. I tillegg blir det flere brannslukningsapparater.

Det er Scanmatic som har fått arbeidet med å oppgradere Tromsøysundtunnelen.

- Tunnelen blir oppgradert til et høyere sikkerhetsnivå for å forbedre framkommeligheten og øke sikkerheten for trafikantene og nødetatene,, sier Eirin Anne Blix, prosjektleder for Tromsøysundtunnelen, i pressemeldingen.