Mandag kveld er et skip fra flåten til den mye omtalte miljøvernsorganisasjonen Sea Shepherd på vei til Tromsø.

Det skriver Lofotposten.

I en årrekke har Sea Shepherd gjennomført flere sabotasjeaksjoner mot hvalfangstskuter over hele verden. Sist de var i Norge ble flere hvalskuter også et kystvaktskip forsøkt senket i havn.

- Angrep på kystkulturen

Organisasjonen er med andre ord kjent for å bruke direkte aksjon som virkemiddel for å verne om sine interesser og har tidligere blitt kritisert for sin voldelige og militante fremgangsmåte. Tidligere har Nord24 varslet om at norsk og islandsk hvalfangst er et mulig mål.

Ordførerkandidat Johansen reagerer på miljøvernsorganisasjonens ankomst til ishavsbyen.

- En ting er at de har vært involvert i situasjoner som både er oppfattet som voldelige og farlige, og det er ingen grunn til å tro at de har skiftet strategi nå nylig. Noe annet er at de representerer et angrep på vår kystkultur, sier Johansen.

- En hån

Han mener norsk hvalfangst er bærekraftig og en viktig del av kystkulturen vår, og at vi ikke trenger hjelp fra miljøaktivister til å forvalte naturen vår.

- Skipet bør tas i arrest og holdes der til hvalfangstsesongen er over da det er en reell fare for voldshandlinger fra denne øko-terroristorganisasjonen.

Nå oppfordrer ordførerkandidaten alle til å snu ryggen til Sea Shepherd.

- At de velger Tromsø som anløpsby er en hån mot hele regionens fangsthistorie. De maktet å ødelegge selfangstkulturen vår, og vi bør ikke la dem gjøre det samme med hvalfangstnæringen vår, sier Johansen.

Sea Shepherd i Tromsø. Foto: Fredrik og Ramona Wilhelmsen-Hansen