Fylkesleder for Naturvernforbundet, Silje Lundberg, sier i en pressemelding at Sea Shepherd ikke er velkommen i Tromsø. Det på grunn av tidligere forsøk på å senke hvalfangstskuter.

- Norsk hvalfangst gir oss miljøvennlig og kortreist mat, som norsk miljøbevegelse støtter. Sea Shepherd burde snu skipet med en gang og komme seg vekk, sier Lundberg videre i meldingen

Organisasjon

Det var mandag at Sea Shepherd-skipet Sam Simon kom til Tromsø.

Sea Shepherd beskriver seg selv som en internasjonal non-profit-organisasjon som jobber for å bevare marint dyreliv.

"Vårt mål er å få slutt på ødeleggelsen av habitat og slaktingen av dyrelivet i verdenshavene, for å bevare og beskytte økosystemene og artene.", skriver de videre på sin hjemmeside.

Les også: Ordførerkandidat: - Vis Sea Shepherd ryggen.

Støtte

Kvoten på fangst av vågehval i Norge er satt til 1286 dyr i 2015.

- Naturvernforbundet i Troms vil med dette vise at vår fulle støtte ligger hos de norske hvalfangerne, som driver en bærekraftig høsting av ressursene i havet. Sea Shepherd sine tidligere sabotasjeaksjoner mot norsk hvalfangst har ingenting med miljøvern å gjøre, sier Lundberg.

Miljø

- Vågehvalen har levd hele sitt liv i det fri, før den ender som mat for oss. Så med mindre du er veggis, håper jeg du velger vågehval som middagsmat, og med god samvittighet. Den er produsert langt mer miljøvennlig enn både gris og okse, og er i tillegg en viktig del av kystkulturen her nord.

Silje Lundberg Foto: Naturvernforbundet