– De skulle ha sprengt skipet i småbiter med mann og mus, sier Kristian Andresen.

Uenig

Kystpartiets ordførerkandidat, for mange kanskje mest kjent fra NRK-serien «Yttersia», liker med andre ord dårlig at et skip fra flåten til den mye omtalte miljøvernorganisasjonen Sea Shepherd er i Tromsø.

I en årrekke har Sea Shepherd gjennomført flere sabotasjeaksjoner mot hvalfangstskuter over hele verden. Sist de var i Norge ble flere hvalskuter og et kystvaktskip forsøkt senket i havn.

– Det er helt sykt at de skal prøve å stoppe hvalfangsten, som har vært et levebrød for oss i flere generasjoner, utbryter Andresen.

Må forvaltes

Han er klar på at miljøvernorganisasjonen umulig kan ha satt seg inn i hvordan naturens økosystem.

– De kan ikke ha fulgt spesielt godt med på skolen da de lærte om dette. Man trenger uansett ikke være rakettforsker for å skjønne at man må forvalte naturen på en bærekraftig måte, sier Andresen.

- Dersom vi ikke hadde drevet med hvalfangst, ville det gått ut over fisken og annet dyreliv. Vi i Kystpartiet er derfor selvsagt for hvalfangst og vil jobbe for at næringen skal bevares, forklarer partiets ordførerkandidat.

- Barnslig oppførsel

Politimester Ole B. Sæverud reagerer på Andresens uttalelser om at båten skulle vært sprengt.

– Jeg håper han bare er barnslig. Hvis han ikke er barnslig, kan det være straffbart, sier Sæverud.

Han kan også berolige med at politiet har kontroll på situasjonen.

– I Norge er det sånn at også Sea Shepard har lov til å uttrykke det de mener, og det er vår jobb å passe på at de ytringene kommer ut. Jeg kan forsikre om at dersom det skjer noe ulovlig, kommer det til å bli fulgt opp, på lik linje som om ordførerkandidaten gjør noe ulovlig, sier Sæverud.