En markering er på sin plass når Tromsøs største byggverk åpnes, og det var det stelt i stand i dag.

– Kollegaer, ansatte, pasienter og besøkende er samlet og feirer åpningen, sier hotellsjef Astrid Ronesen.

Offisiell åpning er planlagt til 1. september, men dagens markering er likevel ikke å forgripe seg på anledningen.

– Vi har 482 senger fordelt på 243 rom, og i dag sjekker det inn i overkant av 100 pasienter, så dette blir bra, sier hotellsjefen, som gleder seg over den store dagen.

På hjemmebane

Prosjektarbeidet har pågått siden januar 2014, og det har gått mange netter til planlegging og arbeid.

– Det viktigste av alt er imidlertid samholdet. All den støtten vi har fått fra UNN-kollegaer har betydd veldig mye – det hadde vært en adskilling mer tungrodd prosess uten, sier Ronesen.

Ronesen benytter også anledningen til å takke entreprenøren for arbeidet han har gjort for å få på plass Pingvinhotellet.

– Det har vært utrolig spennende å få holde på de siste to årene med dette arbeidet – det er tross alt Tromsøs største byggverk. Det har selvsagt vært utfordringer på veien også, men mest av alt har det vært en glede å få gjøre dette på hjemmebane, sier Jens Solvang, entreprenør i Consto AS.

– På pasientens premisser

Et viktig poeng med pasienthotellet er at pasientene skal få leve mest mulig normalt når de sjekker inn.

– I den grad pasienten klarer seg selv, skal oppholdet her være på pasientens premisser. Dette er et fullservicetilbud der man skal få leve så normalt som mulig, sier hotellsjef Ronesen.

Og at det er et fantastisk bygg, er det mange som er enige om. Anita Knutsen er den første pasienten som sjekker inn på hotellet, og også hun gleder seg til å få sjekket ut fasilitetene.

– Det er kjempeartig og veldig spennende. Det er et utrolig flott bygg, sier Knutsen, som akkurat har fått nøkkel og er på vei opp for å se rommet sitt og resten av hotellet for første gang.