– På grunnlag av at Troms Taxi fra dag én har gjort det tydelig at det ikke er aktuelt å inngå en avtale med Helse Nord i de områdene hvor de ikke blir førsteprioritetsleverandør, innebærer dette at forutsetningene for en oppgjørsavtale ikke eksisterer.

Det kommer fram i en mailutveksling mellom innkjøpssjef i Helse Nord RHF, Rune Sætermo, og sjef i Troms Taxi, Ole M. Johansen, onsdag 1. juli. E-postutvekslingen er lagt fram for iTromsø som et svar på uttalelsene fra Johansen.

Naturlig å informere

Videre sier Sætermo at forutsetningene for å ha en slik avtale er at den skal være knyttet til bestilling av turer som oppgjørene kan kobles opp til.

– Denne ville vært regulert av avtalen som Troms Taxi gjentatte ganger har poengtert ikke er aktuell, sier Sætermo videre.

Han mener at det er helt naturlig å informere pasientene dersom det blir endringer vedrørende oppgjør.

Følger reglene

Pressevakta for UNN, Marit Einejord, uttaler at alle anbudskonkurranser gjennomføres etter de gjeldende reglene for offentlige sykehus.

– Vi ønsker et godt samarbeid med drosjenæringa, i tillegg til at det er viktig for oss at passasjerene får god informasjon. Noe som har blitt gjort i denne saken, uttaler Einejord.