Tromsø-ordføreren ble ikke møtt av mindre enn to presidenter, henholdsvis president Yves Aubry for det Europeiske Bridgeforbundet og president Jostein Sørvoll for Norsk Bridgeforbund. Hjort fikk en omvisning i spillelokalene mens hundrevis av bridgespillere spilte ufortrødent videre mix par finale.

Bridgerituale

Ordføreren avslørte at han ikke er noen bridgespiller, men har sterke barndomsminner fra spillet.

– Mine besteforeldre i Danmark var pasjonerte bridgespillere. De hadde et bridgebord med filt, og da jeg var liten gutt var at det alltid spennende når birdgebordet kom frem. Det var som et rituale. Også mine foreldre spilte brigde, forteller Hjort.

Han har selv ikke arvet bridgeinteressen, og det ble derfor en lærerrik omvisning med presidenten for det Europeiske Bridgeforbundet i Mackhallen. Hjort fikk også sjansen til å melde, og slo like godt til med høyeste bud.

– Han åpnet meldingsforløpet med 7 grand. Det betyr at spillerne må ha alle stikkene, forklarer den norske bridgepresidenten, Jostein Sørvoll.

Fornøyde presidenter

Mange av de tilreisende bridgespillerne bidrar til å fylle opp byens restauranter og barer om kveldene, og The Edge har blitt det store samlingspunktet. Han er godt fornøyd med bridge-EM så langt.

– Arrangementet går veldig bra og lokalet er helt utmerket. Vi har fått opp temperaturen etter at det var litt kjølig i starten, så nå har vi ikke noe å klage på, sier Sørvoll.

Den europeiske bridgepresidenten skal være hele fem uker i Tromsø. I tillegg til bridge-EM skal han være her under ungdoms-EM i slutten av juli. Foreløpig har han ikke rukket å se så mye av byen.

– Mellom de to arrangementene har jeg fri fem dager, da skal jeg benytte sjansen til å få sett mer av Tromsø. Det er et fint sted og jeg liker meg her. Jeg skal opp med Fjellheisen for å ta meg en drink på toppen, sier Yves Aubry.