Da restaurantplanene ble kjent, ble det uttalt at åpningen skulle bli i månedsskiftet juli/august.

– Vi har en liten forsinkelse på grunn av renovering av ventilasjon og sånn, så datoen blir vel nærmere i slutten av august, sier medeier Yat Fung Chiang.

Leietakere på plass

«Savour Food Court» flytter inn i de gamle Coop Marked-lokalene på kjøpesenteret.

– Ellers er det meste på plass. Alle leietakere og konsept er i orden, så det er vi glad for. Vi venter bare på siste rest, før vi er i gang med interiøret og siste finish, sier Chiang.

I tillegg til i matservering fra åtte ulike kjøkkener og plass til 250 gjester i fellesområdet, blir det også en internasjonal matbutikk i lokalene.

– Vi har via spørreundersøkelse fått tilbakemelding fra over 200 personer som har bidratt med å si hva de ønsker seg i butikken. Vi har fått masse tilbakemeldinger på hele konseptet allerede og interessen er på topp.

Prøveåpner i ei uke

Konseptet «food court» fungerer slik at man kan handle mat fra hvilket kjøkken man vil – og deretter sette seg hvor man vil. Det felles sitteområdet skal ha plass til 250 gjester.

– Vi skal ha en liten uke med innkjøring før vi åpner, så er vi sikker på kvalitet og at alt fungerer. Dette er jo såpass nytt for oss også, og det involverer så mange leietakere og partnere, så det blir greit å få kjørt det ordentlig inn før vi åpner, sier Chiang.

– Utrolig spennende

Blant de ulike kjøkkenene er blant annet asiatisk mat, meksikansk mat, mongolsk barbecue, og kanskje mer kjent mat som burger og fish and chips.

Senterleder Laila Myrvang ved Jekta Storsenter har tidligere uttalt at de gleder seg til det nye konseptet er på plass.

– Dette er en butikk kundene våre har savnet. Vi har fått flere henvendelser fra kunder som ønsker seg en internasjonal matbutikk. Det blir utrolig spennende.

ÅTTE ULIKE KJØKKEN: Slik er plantegningene for det 700 m2 store lokalet. Inngangen er slik den er i dag på Coop Marked. Til høyre på tegningen er det blant annet tenkt en 14 meter lang forsyn-deg-selv-disk med ulike asiatiske retter. Det grønne området til venstre viser hvor den internasjonale matbutikken kommer. I det åpne rommet blir det bord for 250 gjester. Foto: Plantegning