– Det var et veldig hyggelig initiativ av klasse 10C, skryter en gledelig overrasket John Emil Richardsen fra Kirkens Bymisjon.

Richardsen hadde forestilt seg et par hundrelapper eller en tusenlapp da klassen ringte og ville gi pengene. Da han så fikk vite at pengesummen lå på 13.750 kroner ble han helt himmelfallen.

Les saken: Veldedighet er trendy

Fikk stort overskudd

Klassen hadde reist til Oslo på klassetur og brukt noe av klassekassa på paintball og bowling, men de visste tidlig at de kom til å få et stort overskudd. Det var foreldrene Ken Grønli Karlsen og Børre Sørdahl som kom med forslaget om å gi pengene til et veldedig formål.

– Ungdommene var veldig engasjerte og sammen klarte de å bestemme seg for å gi til ILAG. Det var bare morsomt, forteller G. Karlsen.

Les saken: Klassekassa gikk til veldedighet

Et godt samhold

– Vi ønsket å gjøre en forskjell, og da tenkte vi at det var perfekt å gi til ILAG som jobber for barn og unge i Tromsø, sier 10C-elev Tage Grønli.

Han forteller at de har et godt samhold i klassen, og at alle er veldig gode venner. – Siden vi er en veldig sammensveiset klasse, så hadde vi ikke et behov for å bruke alle pengene på noe sosialt for elevgruppa, forklarer Grønli.

Les saken: 19 dagers blodslit ga en halv million til Kirkens Bymisjon

Unge gir til unge

ILAG er Kirkens Bymisjons arbeid for barn og unge i Tromsø. Målet er å utjevne forskjeller i samfunnet og gi et likt utgangspunkt til barna. Pengene fra klasse 10C ønsker de å bruke i samme ånd som de er gitt.

– Det gir ekstra mening at unge mennesker hjelper unge mennesker. Siden pengene egentlig skulle gå til klassetur, synes vi at de burde gå til å gi en klassetur til noen som ellers ikke har råd, sier John Emil Richardsen.