– Nødovernatting er vanlig på høsten for studenter som kommer til Tromsø, på grunn av det vanskelige leiemarkedet, sier eiendomssjef i Studentsamskipnaden i Tromsø Leif Tore Hanssen.

Hanssen jobbet ikke i Studentsamskipnaden på dette tidspunktet, og kjenner derfor ikke saken i detalj. Men han hevder at det ble gjort en muntlig avtale om et samarbeid mellom Tromsø kommune kultur og idrett og Studentsamskipnaden i Tromsø. Studentene skulle få bo i Stakkevollhallen inntil den gamle brannstasjonen var klar til innflytting. I tillegg kunne kommunen bidra med mobile senger til studentene, istedenfor madrassene studentsamskipnaden hadde planlagt å kjøpe inn.

Uventet regning

– Plutselig lå det en regning på bordet. Vi kjenner oss ikke igjen i at dette er noe vi skal dekke, sier Hanssen.

Les også: - Vi har for få studentboliger

Den første regningen fra kommunen ble fakturert 27. desember 2012. Den var på 285.000 kroner. Etter å ha vært i dialog med studentsamskipnaden, ble summen som skulle betales betydelig redusert. En ny regning ble sendt fra kommunen 8. januar 2013, og denne gangen var kravet på 147.500 kroner.

– Denne summen dekker knapt våre utgifter, sier Øyvind Jørgensen, seksjonsleder for kultur og idrett. Han stiller seg uforstående til påstandene om at dette skulle være et spleiselag.

Ingen skriftlig avtale

Hanssen mener at det ikke foreligger noen kontrakt på en bestilling, og at studentsamskipnaden derfor ikke skal dekke kostnadene.

Les også: Her skal studentene bo

– Vi har sett det slik at Tromsø kommune ble med på et dugnadsarbeid om å skaffe overnatting til studentene som trengte det i 2012. Da forventer vi at de tar sin del av regningen, og at vi tar vår del, sier Hanssen.

Han forteller at studentsamskipnaden stiller med nødovernatting flere steder, men at dette ikke var nok for å dekke behovet i 2012.

– Hadde vi kjent kostnadsomfanget er det mulig vi ikke hadde inngått dette samarbeidet. Men dette er vanskelig å si noe om i ettertid, sier Hanssen.

– Vi ønsker å få oversendt dokumentasjon på at dette er et bestillingsverk. Men hvis det viser seg at vi har forpliktet oss til noe, så må vi jo løse opp i det, sier Hanssen.

Skal ha sendt kopi av kontrakt

Hanssen sier at han har fått svar fra kommunen, men at det i dette svaret ikke foreligger nye opplysninger. Derfor avviser studentsamskipnaden fortsatt kravet.

– Det er leit at dette har blitt en sak. Vi har hele veien hatt et godt samarbeid, og det forventer vi også å ha videre.

Les også: Varsler rekordår for studentboliger

Øyvind Jørgensen hevder at det ikke medfører riktighet at en skriftlig avtale mangler.

– Det foreligger en kontrakt, og den fikk Studentsamskipnaden en kopi av i januar 2013. Vi avviser klagen. Dette er noe studentsamskipnaden må rydde opp i, sier Jørgensen.