Tromsø Svømmeklubb har hatt André Eide som hovedtrener de siste fem årene, men nå velger Eide å bytte jobb.

– Tilbudet som kom fra Troms Idrettskrets var noe jeg ikke kunne si nei til, sier André Eide til iTromsø.

– Blir noe helt nytt

Det betyr at den avtroppende svømmetreneren får en helt annen hverdag i sin nye jobb.

– Det blir en kontorjobb enn å gjøre det jeg er vant til- nemlig å være ute i feltet. Det blir en ny hverdag der jeg går fra en utøvende til en veiledende post, men jeg vil fortsette å være i idretten. Jeg tror jeg har mye å bidra med i den nye jobben, sier Eide.

Stillingen i Troms Idrettskrets innebærer å besøke kretsene og dra ut i foreninger, og blant annet holde kurs for idretten.

– Det blir helt klart en overgang. Hverdagen min har bestått i å stå opp klokka fem og time senere trene Tromsøs beste svømmere, reise mye i helgene og være med svømmerne fem ganger i uka. Det går rundt 50 timer i uka [å være svømmetrener, så jeg ser fram til å starte i den nye jobben, sier Eide.

– Vemodig

Eide har hatt en lang karriere som svømmetrener, og har betydd mye for Ingrid Thunem og Adam Ismael Wenham.

– Det vil uten tvil bli vemodig. Det er det verste med å forlate jobben, er jo at man forlater det samarbeidet det man har med utøverne og de sterke relasjonene man har bygget. Det blir tøft å være uten dem, men jeg tror det er sunt for alle parter å få inn en ny trener som kan se ting på en annen måte og komme med nye ideer, sier Eide.

Trenerjakt

Nå må Tromsø Svømmeklubb ut på trenerjakt. For øyeblikket er ikke ny hovedtrener på plass, og Eide har ansvaret ut september.

– Vi har utlyst stillingen, og videre håper jeg kan påvirke søkere til å ta jobben. Jeg bruker tiden her på NM for å friste mulige trenere for å ta jobben, sier Eide, som håper å få på plass en ny trener så snart som mulig.

– Ideelt så hadde det vært bra å få en på plass i august, slik at den personen fikk tid til å bli kjent med svømmerne og forberede de til junior-NM i Alta i slutten av november, sier Eide.