I slutten av januar fikk Kari diagnosen brystkreft.

– Det skjedde helt plutselig, sier hun.

Det var etter at hun oppdaget en kul i det ene brystet sitt at hun kontaktet legen sin.

– Og siden da har det gått slag i slag. Man går jo så klart inn i en helt annen verden når man får en slik sykdom, men måten jeg har blitt ivaretatt på av helsevesenet gjorde at jeg ikke opplevde situasjonen så tøff, og jeg følte at jeg var i trygge hender.

Tøffe tak

Det var ikke den mest hissige typen brystkreft som Kari hadde fått. Da hun fikk diagnosen viste den heller ikke tegn til spredning til resten av kroppen hennes.

– Men så klart er det en påkjenning for kroppen, og enda gjenstår strålebehandlingen før jeg er helt ferdig med behandlingen, sier Henriksen som også er kommunaldirektør i kommunen.

Les også: Raskere behandling med nye regler for henvisning

Selv om sykdomsbildet gjorde at Kari måtte forholde seg til virkeligheten på en helt ny måte, opplevde hun behandlingen fra UNN sin side som svært oppløftende. Den dagen hun skulle få diagnosen sin, tok det bare tre timer fra hun gikk inn døra til sykehuset, til hun visste hva som var galt.

– Det var fint å kunne slippe å vente på resultatet. Slik slapp jeg å grue meg, forteller 48-åringen.

Bare to og én halv uke etterpå ble hun operert.

– Jeg synes helsevesenet har vært utrolig profesjonelle i møtet med meg som pasient, uttrykker 48-åringen.

Takknemlig

Hun sparer ikke på ordene når hun får snakke om UNN. 29. juni la hun ut et bilde på sin personlige Facebook-side med teksten:

– Ferdig! Takknemlig for å bo i et land med et velfungerende helsevesen, og i en landsdel hvor UNN byr på solid medisinskfaglig og menneskelig kompetanse, skriver hun.

Les også: Sykler syv mil for Kreftforeningen

Poenget med innlegget, forteller Kari, var ikke for å fokusere på sykdommen hennes.

– Men jeg ønsket å utdype min takknemlighet overfor det norske helsevesenet. Når man først har blitt syk er det så fint og vite at helsesystemet vårt fungerer godt, og at skattepengene går til et bra formål, sier Henriksen.

Selv har hun opplevd at helsevesenet til tider kan få mye pes.

– Det kan jo være at ting går galt da systemet er såpass stort, men det fins absolutt tilfeller hvor det går bra, og da mener jeg det viktig å skryte av hvor flinke fagfolk vi har.

Trygghetsfølelse

Hun har hele tiden følt at hun ikke bare var én av mange som får kreft.

– Jeg kunne hele tiden ta kontakt med dem dersom jeg hadde spørsmål, og selv om jeg var hos forskjellige leger hver gang, så hadde de på forhånd satt seg godt inn i sykdomsbildet mitt. Jeg fikk full informasjon om min diagnose, og fikk vite hvordan min kreft skulle leges. Det var min kreft som var i fokus og det gjorde meg trygg på at behandlingen skulle gå bra, sier hun.

Hun roser også Kreftpoliklinikken.

– Der har jeg hatt mine doser med cellegift, og de har vært utrolig imøtekommende.

Selv om det hele begynte i januar, har hun følt at det ikke tok lang tid før hun var på bedringens vei.

– Det har hele tiden vært kontiniutiet og fremdrift underveis.

Les også: Raser mot UNN etter denne annonsen

Nå er siste steget å gå gjennom en strålebehandling, men i mellomtiden går turen sørover til varmere strøk – for en etterlengtet pust i bakken.

– Jeg har hele tiden vært bevisst på å ikke dyrke sykdommen min, og heller bruke kreftene på å komme meg igjen.

– Det UNN har gjort er uvurderlig for meg. Hadde de ikke fremstått som så profesjonelle og faglige flinke underveis, hadde nok hele sykdomstiden vært vanskeligere for både meg og familien min å takle.

Puster LETTET UT: Henriksen, som også jobber som kommunaldirektør i kommunen, kan endelig ta seg en pust i bakken sammen med samboeren når turen nå går til varmere strøk. – Det har helt klart vært en påkjenning på kroppen min, sier hun. Foto: Trond Tomassen
Gir HONNØR: I innlegget som Kari la ut på Facebook 29. juni skryter hun av et velfungerende helsevesen, og UNN som byr på solid menneskefaglig kompetanse. Foto: Privat/skjermbilde fra Facebook