Under årets Buktafestival vil du oppdage noe helt nytt. Et gammelt naust skal nemlig reises midt på festivalområdet hvor du kan finne en aller så liten delikatesse om du velger å stikke hodet inn.

– Vi fridde til folket og spurte om noen ville gi oss et naust. En kar på Lunheim ringte tilbake og ba oss komme å hente hans. Nå er det snart demontert, sier Lasse Laurits Pettersen, som er festivalsjef for Buktafestivalen.

Les også: Best blandt de du ikke har hørt om

Fiskekake i hånda

Planen med naustet er å ta deg helt tilbake til barndommen. Eller det er i alle fall noe som festivalsjefen selv husker som ung i Tromsø.

– Da jeg vokste opp pleide bestefar å ta meg og min søster til byen hver lørdag. Da var det først en liten leke på Edwis, lørdagsgodteri på Sweet Heart og til slutt en fiskekake i hånda nede på Dragøy. Det er helt himmelsk når man er litt småsulten etter handling i byen, sier Pettersen, som nå vil skape pittelitt himmel i Telegrafbukta.

– Vi har ikke helt bestemt hvor naustet skal stå, men det blir sentralt, sier Pettersen.

Les også: Spilletidene til Buktafestivalen er klare

Skal opp tirsdag

Sent mandag ettermiddag var det aller meste av naustet pakket ned av 3–4 frivillige som ikke hadde store problemer med å få byggverket ned.

– De hadde revet taket etter bare et par timer. Her går det virkelig unna, sier Kristine Marie Børresen, som er kommunikasjonsansvarlig for Buktafestivalen som starter torsdag 16. juli.

Lasse Laurits Pettersen melder at naustet ikke skal reises før i neste uke.

– Det skal ikke pusses opp eller males. Det er et naust og det skal stå som det er, sier Pettersen.

Les også: Bukta søker naust

Foto: Foto: Kristine Marie Børresen