LANESBUKTA: Den Tromsøbaserte gruppa Magyar Hot Club har blitt invitert til å spille på den store Taibola-festivalen utenfor Arkhangelsk i Russland.

I den forbindelse håper de på å få varmet et par kalde sjeler når de på tirsdag spiller opp sine ungarske toner på Bryggejentene i Ersfjordbotn.

– Vi spiller ungarsk musikk, både folkemusikk, sigøynermusikk og klassisk, og nå gjør vi vår tredje turné sammen, forteller saksofonist Ola Asdahl Rokkones.

Svært populært

Bandet ledes an av den ungarske fiolinisten Erika Toth, som sammen med trioen Rio de Trokkones presenterer folkemusikk og sigøynermusikk i livlig driv. Hun er klar på at de prøver å fange litt av følelsene fra hennes hjemland.

– Vi prøver å vise litt forskjellige sider av musikken. Mange kjenner det igjen fra ungarske restauranter og liker det derfra, så vi tenkte at vi kan lage en slags blanding og vise folk litt forskjellige typer musikk, sier Toth.

Rokkones forteller at de har fått veldig god respons på konsertene sine. Han forklarer at selve bandet de kun har spilt sammen i om lag 1 år, men at de allerede har høstet flere gode tilbakemeldinger.

– Musikken vår har blitt veldig godt mottatt her i Nord-Norge. Vi har vært på 2 turneer, og folk har vært veldig begeistret for musikken, forteller Rokkones før Toth skyter inn:

– Hele verden liker ungarsk musikk!

Videre til Russland

Etter konserten i Ersfjordbotn går turen så videre til Kirkenes, før de på fredag skal spille på Taibola-festivalen i Russland.

Rokkones sammenligner festivalen med Riddu Riđđu, og forteller at der kan de forvente publikum på rundt 5000–10000 mennesker.

– Fram til nå har vi bare gjort konserter på små steder rundt i Nord-Norge, så det å plutselig stå foran flere tusen mennesker på en utendørsscene blir jo en helt annen greie. Vi skal uansett få folk til å hoppe, danse og hoie med oss, det er jeg ikke i tvil om, konkluderer han.