Etter at kommunen la fram sin granskingsrapport av Flyktningtjenesten i starten av juni, har kontrollutvalget avsluttet granskingen som tidligere var bestilt.

Sjekker arbeidsmiljøet

I den opprinnelige revisjonen skulle KomRev Nord sjekke hvorvidt enheten følger kommunens regler for offentlige anskaffelser, for fakturaer og innkreving – og om rutinene for internkontroll og rapportering er på plass.

Revisjonen har nå avsluttet undersøkelsene på disse områdene og skal heller granske kommunens behandling av varslet og gjennomføre en arbeidsmiljøundersøkelse.

Ferdig neste år

Det fremkommer av møteprotokollen fra kontrollutvalgets siste møte, hvor vedtaket om å bestille de nye undersøkelsene ble fattet.

– Vi vil gå i gang med den jobben kontrollutvalget har bedt oss om å gjøre etter ferien. De har bedt oss ta en runde knyttet til arbeidsmiljøloven. Vi skal jobbe så fort vi kan, men erfaringsmessing tar slikt tid og det er mange å snakke med. Skal vi gjøre en grundig jobb tar det tid og vi ser for oss å være ferdig i februar neste år, forteller Lars-Andre Hanssen, administrerende direktør i Komrev Nord.

Skal granske flere

Hanssen forteller at saken har høy prioritet.

– Ble det gjort funn i de undersøkelsene som nå er avsluttet?

– Vi har sendt vår rapport til kontrollutvalget, så det spørsmålet må rettes til dem.

– Har dere undersøkt andre kommunale enheter?

– Vi driver en løpende kontroll med kommunen, og vi noterer oss de tingene som er funnet. Vi skal nok se på noen, men jeg vil ikke si mer om når eller hvilke.

Unntatt offentlighet

Nestleder i kontrollutvalget, Edmund Kristoffersen, sier til iTromsø at sak og saksbehandling er unntatt offentlighet og at han ikke kan kommentere verken årsaken til den nye granskingen, hvorvidt det ble gjort funn i KomRevs opprinnelige undersøkelser eller svare på andre spørsmål knyttet til saken.

KAN IKKE KOMMENTERE: Nestleder i kontrollutvalget, Edmund Kristoffersen, sier han ikke kan uttale seg om saken. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen