Tromsøstudentens idrettslag er tildelt Studentlekene 2016, som vil foregå i tidsrommet 24.-28. februar i Tromsø. Planleggingen er i full gang til tross for at det er sommerferie for mange studenter.

Nå jobbes det blant annet med å rekruttere frivillige som kan ta imot de opp mot 1500 studentene fra hele landet som inntar byen i vintermåneden. Frivillige utenom byens studentmiljø er også velkommen.

- Det er et stort arrangement som krever mye folk. Vi behøver anslagsvis 200 frivillige som skal fylle ulike roller, vi trenger folk i idrettshallene, i ulike komiteer som jobber opp mot sponsorer eller andre ting, folk som kan jobbe med å ordne bosted for deltakerne eller HMS-oppgaver eller sjåfører som kan møte og hente folk på flyplassen. Det er bare å melde seg om man føler seg gira, sier økonomistudent ved UiT og frivillig ansvarlig Fay Høyfjell (21) i styret.

Snøballkrig som gren

Studentlekene har blitt arrangert årlig siden 2010 med et stadig voksende deltakerantall og interesse i studentmiljøer i hele landet. Årets arrangement i Trondheim hadde over 2200 deltakere, men arrangørene i Tromsø satser på 1500 deltakere til 13 ulike idrettsgrenene.

Det skal blant annet konkurreres i håndball, innebandy, ishockey, judo, jiu jitsu, no gi, kajakkpolo, langrenn, styrkeløft og undervannsrugby. Av det mer eksotiske slaget finner man også randonee og Yukigassen - bedre kjent som snøballkrig - som idrettsgren.

Det er allerede booket 19 arenaer til de ulike grenene.

- Bosituasjonen for deltakerne er delvis avklart. Vi jobber med å få på plass en avtale der deltakerne vil få et gunstig hotelltilbud. I tillegg håper vi å få lånt en skole til deltakere som ikke ønsker å bo på hotell, sier hun.

Vise frem Nord-Norge

Studentlekene 2016 i Tromsø har naturlig nok et stort sportslig fokus, men også det sosiale er viktig i en slik setting. Styret ønsker å vise frem det beste Nord-Norge har å by på, samt å vise byen verdien av å ha et aktivt studentmiljø.

- Det skal være et ordentlig nordnorsk preg over hele arrangementet. Vi satser på heftige nordlys-opplevelser på fjellet, vi skal ha nordnorsk aften på Driv med en rekke nordnorske artister og vi skal ha mange aktiviteter i byrommet. Vi vil vise Tromsøs befolkning alt det som studentene kan bidra med i byen. Folk kommer til å merke vår tilstedeværelse, sier Fay Høyfjell.

Fay Høyfjell, ansvarlig for frivillige under Studentlekene 2016 er allerede i gang med å rekruttere folk til neste års store idrettsarrangement i Tromsø. Foto: Privat