Når Trond Mohn landet på Langnes lufthavn med flyet fra Bergen tirsdag 15.30 fikk han seg en større overraskelse.

– Jeg fikk lyst til å strikke en genser til han med TIL-logoen på, sier Line Raja Olsen (48) som også er en del av fotballagets supporterklubb Isberget.

Til nå har hun lagd vel 14 gensere, både til venner, til andre i Isberget, men også til ordføreren.

– Og på han sin står det selvsagt Hjort'n på, sier Olsen og ler.

Gavmild

Men i dag er det Trond Mohn sin tur til å kunne kle seg i den hjemmelagde kreasjonen. Dette ble den 15.-ende gangen som Line tok strikkepinnene fatt.

– Mohn har gitt klubben vår 100.000 kroner i reisepenger for å reise rundt på de ulike TIL-kampene for å lage liv og røre, sier Olsen.

Men dette er ikke det eneste Mohn har gjort for TIL. De siste ti årene har bergenseren gitt vel 55 millioner kroner til fotballaget. Han har også kjøpt deler av Alfheim stadion, i tillegg til å bli utnevnt til æresmedlem i klubben.

– Genseren som Mohn nå blir overrasket med er rød og med TIL-logoen på. Den brukte jeg vel tre til fire uker på å lage, sier Olsen.

Åtte turer

Og for supportklubben har pengene kommet godt med. I april kunne iTromsø skrive at det var satt opp åtte turer for Isberget for å se laget i deres hjerter.

– Blant annet ble de brukt for å se Bodø mot TIL 16. mai, og ellers til bortekamper sånn som kampen mot Sandefjord, sier supporterleder Alf Edvard Masternes til iTromsø.

– Primært bruker vi pengene på bortekamper, men vi kan også invitere TIL-supporterne fra Østlandet til hjemmekamper på Alfheim.

En fornøyelse å få

Når Mohn fikk overrekt gaven, var det med et stort smil om munn.

Og genseren, den tok han på seg med en eneste gang.

- Dette var en veldig fin genser, sier Mohn til iTromsø

Dette er ikke første gang han har fått en oppmerksomhet fra Isberget.

- Tidligere har jeg fått en liten isbjørn-figur fra dem, sier han.

- Kommer du til å bruke genseren mye fremover?

- Ja, i hvert fall skal jeg bruke den nå som jeg skal til Lakselv.