For syvende år på rad har Bukta fått produsere sitt eget Bukta-øl hos Mack sitt mikrobryggeri. I år har man blant annet benyttet seg av belgisk gjær.

– Årets øl er en saison som betyr «sesong». Dette er en øl som ble brukt som sesongøl for dem som jobbet på gårdene i Frankrike og Belgia. De brygget det på vinteren og drakk det påfølgende høst, sier bryggerimester hos Mack, Rune Andreassen.

– Vi har også skjært opp noen kilo ingefær som vi har hengt opp inne i tanken. Jeg håper noen legger merke til den smaken under festivalen.

Brygget på rock

Og ved siden av øltankene i mikrobryggeriet står det også en platespiller. Her garanterer festivalsjef Lasse Laurits Pettersen at det bare spilles knallhard Bukta-rock under bryggeprosessen.

– På hver tank står det hva vi har spilt slik at hver øltank blir litt spesiell, sier Pettersen.

– Du har også noe som heter «den tyske renhetsloven» som har fire punkter. Det er malt, humle, gjær og vann. Her har vi fem punkter hvor det siste er rock, sier Andreassen.

Jente-vinner

Tidligere har festivalen hatt blant annet hveteøl, IPA og brown ale. Bryggerimesteren tror derimot at saison-ølet er det aller beste når det kommer til sjømat.

– Det er mange som ikke har smakt en slik type øl. Jeg tror faktisk at mange jenter vil like dette ølet siden det ikke er så bittert. De siste årene har faktisk interessen for øl gått opp blant jenter. Det ser vi på øl-kurs og på spørsmål vi får inn.

Populært brygg

Det står heller ikke på populariteten til Bukta-ølet. Som mange kanskje vet pleier kranene til mikrobryggeriølet å gå tomme fredags kveld. Denne gangen brygger man like gjerne 500 liter ekstra.

– Tidligere har vi bare servert ølet i den minste baren. Nå flytter vi det til den store baren også. I tillegg har vi gått fra 1.700 liter i fjor til 2.200 liter i år, sier Mads Haug Johansen som er barsjef under Buktafestivalen.

BRYGGERE: Fra venstre: Festivalsjef Lasse Laurits Pettersen, bryggerimester Rune Andreassen og barsjef på Bukta Mads Haug Johansen. Foto: Kent-Einar Myreng Foto: Kent-Einar Myreng
Foto: Kent-Einar Myreng