Konseptet «food court», som etter planen skal åpne dørene i slutten av august, fungerer slik at kunder kan handle internasjonale matvarer og velge middag fra totalt åtte ulike restauranter.

Det hele skal inn på det 700 kvadratmeterstore lokalet i første etasje på Jekta Storsenter, som i dag huser Coop Marked.

Det Yat Fung Chiang, Bjarne Michalsen og Poa Sam Chiang som står bak nysatsingen.

Japansk restaurant

Yat Fung Chiang forteller at alle restaurantene som skal inn i «Savour Food Court» er klare.

- "Ramen" vil ha lokaler der. Dette er en typisk japansk restaurant og det er et nytt konsept i Tromsø, sier Yat Fung Chiang.

Videre på listen finner man Burger Life - som vil servere blant annet spareribs og amerikanske burgere, Lotus, Tapas, Mongolian barbeque, Thaisty og Tacofabrikken.

- Mongolian barbecue er et konsept hvor de selv velger kjøtt og grønnsaker. Alt blir tilberedt foran gjestene, sier han.

Dessert

Og det er ikke bare restauranter det blir å finne i «Savour Food Court». En god dessert vil også være tilgjengelig på "Chaqwa".

- Det vil åpne en isbar der det blant annet blir servert is, bær, kaffe og belgiske vafler, sier han.

Matmarked

I tillegg til de åtte spisestedene kommer også et matmarked.

- Dette er et internasjonalt matmarked hvor det skal bli tilbudt oppskrifter på internasjonale retter. Alt av råvarer vil bli å finne der, sier han.

FOOD COURT: Medeierne Bjarne Michalsen, Poa Sam Chiang og Yat Fung Chiang tror tromsøværinger er klar for det nye konseptet. Foto: Marte Gilstad