Han skal nemlig delta i et prosjekt for Kongsberg Gruppen kalt Coastal Shark. Sammen med 15 andre studenter på masterprogrammet i kybernetikk ved NTNU i Trondheim skal Gjølstad være med på å utvikle en ubemannet båt som skal kunne styres fra kysten.

– Jeg vet det er mange som mener jeg er svært heldig som får jobbe med kompisene mine på et prosjekt som dette, sier han i en pressemelding om prosjektet.

Les også: Forskningsprosjekter på UiT får millionstøtte

– Utfordrende og gøy

Prosjektet, som varer i 7 uker, går ut på at gruppen selv skal stå for alt fra design av karosseri til elektronikk og mekanikk i kjøretøyet. Til dette har studentene fått en vannskuter som de kan modifisere slik de selv vil.

– Det er utfordrende og gøy å jobbe med dette prosjektet. Det er veldig motiverende å se at vi har stor nytte av det vi har lært i utdanningen på NTNU. Samtidig må vi ta høyde for mange faktorer vi ikke er vant til fra studiet, og det dukker stadig opp uforutsette problemer, forteller han.

Les også: På jakt etter ledestjerner

Store ambisjoner

Konserndirektør i Kongsberg Defence Systems, Harald Ånnestad, står oppført som leder for sommerprosjektet. Han er klar på at det guttene nå jobber med vil kunne ha mye å bidra med om noen år.

– Ubemannede farkoster er noe som kommer og vil være nyttig både i søk og redning, som sensorplattform og i minejakt i årene som kommer, uttaler Ånnestad i nevnte pressemelding.

Gjølstad selv er klar over at det er knyttet høye forventninger til prosjektet deres.

– Vi har fått vite at vi har satt oss et for ambisiøst mål ved å skulle kjøre båten etter 7 ukers arbeid. Vi ønsker å bevise at de tar feil, konkluderer han.