SENTRUM: Halvtårstallene for Macks Ølbryggeri er inne, og de forteller at verdens nordligste bryggeris satsinger sørover har gitt avkastning. Der omsetningen av øl i snitt har gått ned 0,14 prosent har Mack økt med over 6 prosent mot fjoråret.

– Ut juni ligger vi bra an, og satsingen i sør har gitt gode resultater så langt. I nord har vi ikke hatt det beste været hittil og det merker vi, men nå har vi hatt litt finere dager her så vi forventer enda bedre tall etter hvert, forteller kommersiell direktør hos Mack, Roger Karlsen.

Karlsen forklarer at vær og salg av drikkevarer går hand i hand, og at et knippe finværsdager kan ha mye å si for omsetningen.

– Vi har som tommelfingerregel at en uke med skikkelig finvær gir 100.000 ekstra liter per uke.

Populært

Og i sør er de svært fornøyde med ølet fra nord. I tillegg til at Coop nå har valgt å satse mer på bryggeriet i butikkene sine, er Mack også populært i utelivsbransjen.

– Vi har hatt Mack i mange år og det har fungert kjempebra, forteller restaurantsjef Hege Merete Wangsmo ved Rorbua på Aker Brygge i Oslo.

Rorbua er et av et titalls utesteder i Oslo-området som serverer Mack på fat, og Wangmo kan fortelle at når været er fint går salget så det suser.

– Mack går veldig godt i sola, og vi får blant annet inn veldig mange turister som liker det, sier hun, og legger til at blant alle de forskjellige øltypene de serverer er det Macks Witbier som er hennes favoritt.

– Svært spennende

Ifølge Roger Karlsen har Mack nå den desidert største veksten blant industrielle bryggeri i Norge. Siden overgangen til grossistdistribusjon har bryggeriets produkter funnet veien til flere kjøleskap enn noen gang før.

– Det har vært en kjempeutvikling i forhold til forventningene og det er veldig hyggelig. Nord-Norge forblir hovedmarkedet vårt, men veksten sørpå legger seg på toppen, forteller Karlsen.

Han er klar på at Mack kommer til å følge opp suksessen om den står seg.

– Coop har tatt sjansen på oss og der har vi hatt god suksess. Utfordringa er å klare å fylle på. Klarer vi det må vi ansette flere sørpå, og det er en veldig hyggelig utvikling. Dette er svært spennende for bryggeriet, meddeler han.

SPENNENDE TIDER: Kommersiell direktør hos Mack, Roger Karlsen, forteller om god omsetning for bryggeriet. Foto: Trondar Lien