LANES: Selv om han er geografisk utfordret, er ikke engasjementet for hjembyen blitt mindre siden han flyttet fra Tromsø i 1988. Det var nemlig som kurator for Facebook-siden «Gamle Tromsø» at han ble bedt om å kjempe for sin fars gamle arbeidsplass.

– Det var mange som mente at jeg hadde så mye bakgrunnsinformasjon om Alfheim at det var naturlig at jeg skulle starte en slik aksjonsside. Så da gjorde jeg det, sier Nilsen til iTromsø.

Responsen lot ikke vente på seg og i skrivende stund har gruppen «Alfheim Svømmehall.» over 2003 medlemmer. Det synes ikke Nilsen er rart.

Les også: "Vi som elsker Alfheim".

Vekke politikerne

– Alle som har vokst opp i Tromsø har et forhold til svømmehallen, slår han ubeskjedent fast.

Selv startet hans forhold til den ikoniske bygningen allerede før den sto ferdigstilt i 1965. Der har han vært både garderobevakt og svømmeinstruktør, mens faren var kjent i byen som Bademester Boye Nilsen.

– Jeg husker hvordan byens bankfolk, politikere og direktører diskuterte i badstua under morgenbadet sitt. Fremdeles finnes det vel næringslivsfolk fra den tiden som tar seg et morgenbad på Alfheim, sier Nilsen.

Formålet med siden er å få politikerne til å våkne opp og ved hjelp av underskriftskampanjer få til en restaurasjon av bygget.

– Gamle Alfheim er en solid konstruksjon og har en fantastisk beliggenhet i byen. Hvis man setter i stand bygget og rydder parken rundt har man mange muligheter. Man kan til og med lage et utendørsbasseng som kan brukes i de få sommermånedene som er i Tromsø.

Les også: "Badeland i fortid, nåtid og fremtid".

Pengesluk

Nilsen legger ikke imidlertid ikke skjul på at det er mye som må gjøres.

– Ventilasjonen har aldri vært god nok og renseanlegget var en skandale fra begynnelsen av. Det trenger ikke å være vanskelig å restaurere Alfheim, men det kommer til å koste, sier han.

Kommunens planer om badeanlegg har han ikke tro på.

– Hvis kommunen skal bygge et badeland vil det bli et pengesluk som vil ramme budsjettene for kulturen og idretten i mange år fremover, sier han og viser til at andre badeland i Norge har hatt problemer med å gå i pluss uten private investorer som bygger hotell og forretninger i forbindelse med anlegget.

Og skulle det nå bli en realitet skal det uansett ikke gå på bekostning av Alfheim hvis Nilsen får det som han vil.

Les også: Alfheim svømmehall forfaller.