Mandag satte Emily Wasseng-Isaksen (16) og resten av tropp 9 ut på tur til Yamaguchi i Japan for å delta på den 23. verdensspeiderleiren.

Blir gode venner

Tropp 9 består av 40 speidere fra Trondheim og nordover, som er delt i fire patruljer. Wasseng-Isaksen forteller at troppen har møttes tre ganger før avreisen til Japan. De har forberedt seg på dette i over ett år, og nå skal de altså tilbringe to uker sammen.

– Vi kommer nok til å bli godt kjent i løpet av tiden i Japan, sier Wasseng-Isaksen.

Les også: Sikter mot Shanghai

70-årsmarkering på Hiroshima

En jamboree er en leir for speidere i alderen 14 til 18 år. Den arrangeres hvert fjerde år, så det betyr at man ikke kan delta på en jamboree mer enn én gang i sitt liv. Og skal vi tro speiderne på vei til Japan, så er dette veldig stort.

– Jeg gleder meg veldig. Vi skal på badeland, strandturer, turer til landsbyer rundt i området vi skal være i. Vi kommer til å lære masse om kulturen i Japan, sier Wasseng-Isaksen.

Under leiren skal speiderne bygge sine egne leirområder, hvor de skal bo, lage mat og samles på kveldene. På dagtid skal de være sammen med speidere fra de andre landene, og bli bedre kjent, samtidig som de opplever friluftsliv, både på land og i vann.

Dessuten skal speiderne være med på en fredsmarkering i Hiroshima i forbindelse med 70-årsjubuileum etter atombombingen av Hiroshima og Nagasaki 6. august.

Leiren varer i ti dager fra 28. juli. Men før det skal Wasseng-Isaksen og noen av de andre på en én-ukers rundtur i Hiroshima. Der skal de blant annet få omvisning i en Mazda-fabrikk, gå på baseballkamp og være med på fyrverkerifestival.

Les også: Snart kan jusstudenter dra på utveksling til Beijing

Lang reise

For fire år siden ble jamboreen avholdt i Rinkaby i Sverige. Da var Wasseng-Isaksen på besøk i leiren sammen med andre speidervenner, og det var en spesiell opplevelse, forteller hun. Nå er hun glad for å være på vei til Japan.

– Nå har det startet. Nå skjer det faktisk, sier Wasseng-Isaksen til iTromsø på telefon fra Oslo Lufthavn mandag formiddag.

Foran seg har hun og de andre speiderne nesten to døgn med reising, før de når målet.

Les også: Går på fjellet nesten daglig – knakk foten i trappa