I bransjen er Ramnestedt kjent som en av landsdelens fremste matprofiler, og er blant annet vinner av Arktisk Kokk 2014. Han er opprinnelig fra Sortland og har over 20 års erfaring som kokk.

– Vi er svært fornøyde med å ha med Espen på laget. Han er en het potet, og vi er veldig glade for at vi får hans kompetanse i mathuset, sier daglig leder ved Kystens Mathus, Thomas Hafstad.

At han blir kulinarisk leder betyr at Ramnestedt får det overordnede ansvaret for alt som kommer ut på kjøkkenet.

– Vi er jo et mathus, så vi har flere kjøkken: Et stort restaurantkjøkken, to delikatessekjøkken der det ene er for sjømat og det andre er for kjøtt og et kantinekjøkken. Espen blir overordnet kjøkkenleder for alle, forteller Hafstad.

Står for det samme

De siste ni årene har Ramnestedt arbeidet i Bodø, der han blant annet har vært med på å etablere og drive restauranten «Smak» til å bli det Hafstad beskriver som en av landsdelens fremste restauranter. «Smak» er for øvrig nevnt som én av tre nordnorske restauranter i White Guide Nordic.

– Vår nye kulinariske leder er velkjent i bransjen og står for mye av det vi skal stå for i mathallen: Nordnorsk, lokalt og med en genuin interesse for lokalmat og for det som har med kyst å gjøre. I tillegg har han svært god erfaring, og på toppen av det hele har han kjempelyst til å komme til oss, sier Hafstad.

– En ære å bidra

En stilling som kulinarisk leder er sjelden vare, og Ramnestedt mener konseptet Kystens Mathus er både unikt og spennende.

– Det blir veldig spennende, jeg gleder meg veldig til å komme i gang med arbeidet. Det er en ære å få lov til å med på et så interessant prosjekt, sier Ramnestedt, som offisielt tiltrer 1. september.

Han har ved restauranten sin jobbet mye med lokal mat, og gleder seg til å arbeide med et større spekter med samme fokus. Når han over helgen får gjort siste rest av avsluttende arbeid på «Smak», er det fullt fokus på Ishavsbyens nye mathus.

– Jeg ser Kystens Mathus som en unik mulighet til å få bundet sammen produsent, leverandør og restaurant i et tett samarbeid under samme tak for å klare å fremme den nordnorske matprofilen, sier Ramnestedt.